Kerst komt eraan

Pairi Daiza sluit 2023 feestelijk af. Gedurende 5 weken wordt Pairi Daiza opnieuw de grootste verlichte tuin van het Koninkrijk. Van 2 december tot 6 januari zorgen reusachtige lichtgevende dieren, video projecties en grootschalige scenografieën voor een hartverwarmende eindejaarssfeer. Cadeautjes voor de dieren en seizoensproducten maken de beleving compleet.

Fotocredit: Pairi Daiza
Licht staat centraal

Bij Pairi Daiza begint Christmas Time op 2 december met dagelijks tot 6 januari 2024 schitterende verlichting in de hele Tuin. Het Park wordt versierd met automatische orkesten in grote kerstballen en 70 reusachtige versieringen, waaronder 47 levensgrote dieren. Stel je voor 7 meter hoge, een grote ijsbeer op zijn achterpoten, een olifantenfamilie die licht geven. Bij het vallen van de avond zijn deze lichtgevende dieren, enorme geschenken en andere objecten sprookjesachtig.

Vanaf 16 december worden de beroemde video mappings geprojecteerd op de Toren van Cambron, het neoklassieke Kasteel en op een 50 meter hoog watergordijn uit het meer.

Vanaf 23 december zal de Grote Koepel, Le Dôme, getransformeerd worden tot een wit kerstdorp onder een noorderlicht, en zo bezoekers verwelkomen met muziek en seizoensgebonden lekkernijen. (Met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari, dan wordt er geen muzikale programmatie voorzien.)

Fotocredit: Pairi Daiza
Feest voor mens en dier

Bezoekers kunnen in het park de kerstman en zijn helpers tegenkomen. Pairi Daiza plant meer dan een maand aan festiviteiten met cadeautjes voor de 7.500 dieren.

Op het programma staan diverse interactieve activiteiten met dieren die bijzonder van de koude houden, zoals de reuzenpanda’s, rode panda’s, Siberische tijgers, kea’s of ijsberen. Ook dieren die na een korte winterwandeling graag snel terugkeren naar hun warme binnenverblijven, zoals de nijlpaarden, de giraffen of de gorilla’s, krijgen kleine seizoensverrassingen.

Deze thematische verrijkingen zijn bedoeld om hun natuurlijke nieuwsgierigheid te bevredigen en zijn het hele jaar nodig. Pairi Daiza bereid een feestmaal met bijvoorbeeld kerstbomen waar stukjes vlees aan hangen voor de leeuwen; en sneeuwmannen versierd met fruit en groenten voor de olifanten.

Fotocredit: Pairi Daiza
Overnacht en geniet langer

Er zijn nog enkele kamers vrij om tijdens Christmas Time in Pairi Daiza te verblijven! Accommodaties met uitzicht op de ijsberen, de Siberische tijgers, de zwarte beren, de damherten, de Stellerzeeleeuwen en de wolven en bruine beren zijn nog beschikbaar.

Om 2023 op de meest ongewone manier af te sluiten of 2024 te beginnen, in comfortabele kamers dicht bij de dieren, kan je online de beschikbaarheden bekijken en boeken. Je kan de resterende online beschikbaarheden bekijken en boeken via https://www.pairidaiza.eu/nl/pairi-daiza-resort

Fotocredit: Pairi Daiza
Christmas Time 2023 bij Pairi Daiza is :

*37 dagen sfeerverlichting.

*70 reusachtige lichtgevende versieringen en gebouwen gemarkeerd met miljoenen LED’s.

*4 sprookjesachtige video mappings, waaronder een op een 50 meter hoog watergordijn.

*Kerstverrijkingen voor de dieren.

*Tientallen animatronic dieren in reusachtige kerstballen.

*Smakelijke en seizoensgebonden kraampjes.

*De authentieke en warme kerstsfeer in de Grote Koepel.*12 dagen lang open tot 20.00 uur.