Intensieve samenwerking

DierenPark Amersfoort en kinderopvangorganisatie Koningskinderen, onderdeel van Partou, gaan een intensieve samenwerking aan.

Een logische match, want deze twee (van oorsprong) familiebedrijven hebben educatie en ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. Bij Koningskinderen verkennen kinderen op een ongedwongen manier de wereld aan de hand van maatschappelijke thema’s, zoals de natuur en de dierenwereld. Astrid Wassenaar, Algemeen Directeur van DierenPark Amersfoort: “Wij willen kinderen graag laten beleven hoe mooi en bijzonder de natuur is. Door de samenwerking met Koningskinderen worden er nog meer kinderen bereikt.” Jelmer Kruyt, Algemeen Directeur van Koningskinderen vult aan: “Net als het dierenpark vinden wij het belangrijk om samen kinderen te enthousiasmeren om zich ervoor in te zetten om de natuur te beschermen, nu bundelen wij onze krachten.”

Gidsen van DierenPark Amersfoort zullen meerdere keren per jaar de locaties bezoeken waar zij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met dieren en de natuur. Spelenderwijs en aan de hand van dierenverhalen komen kinderen van alles te weten. “Voor de oudere kinderen staat een of meerdere keren per jaar een bezoekje aan DierenPark Amersfoort op het programma”, verklapt Jelmer. In dit bos vol avontuur ontdekken zij van alles over de natuur.

Koningskinderen is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) en heeft meerdere vestigingen in de regio ’t Gooi: Bussum, Naarden, Laren, Hilversum, Huizen, Blaricum en Muiden.

Fotocredit; Dierenpark Amersfoort

Koningskinderen stimuleert kinderen in hun totale ontwikkeling. Dit doet het bedrijf onder andere door het organiseren van kunstzinnige activiteiten in een warme, huiselijke sfeer. Daarbij vindt de organisatie het gebruik van duurzame, natuurlijke materialen belangrijk. DierenPark Amersfoort is dé dierentuin voor kinderen. Hier klim je over de brilberen en duik je op tussen de hyena’s. Spelenderwijs ontdekken en ontmoeten kinderen het dierenpark en haar inwoners. Op dezelfde wijze informeert en activeert het dierenpark kinderen dagelijks om zich in te zetten voor het behoud van onze kwetsbare planeet. Beide organisaties vullen elkaar perfect aan. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat er nog meer kinderen zich inzetten voor een mooiere wereld voor mens en dier”, licht Astrid tot slot toe.