In het teken van de hulpdiensten

Tijdens het weekend van 8 en 9 oktober kun je in Plopsaland De Panne terecht voor De Buurtpolitie Fandagen.

Op die dagen zal er heel wat te doen zijn rondom de populaire VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’. Politie Westkust, Brandweer Westhoek, Defensie en het Wit-Gele Kruis zorgen voor het educatieve luik met heel wat spectaculaire demonstraties.

De acteurs van De Buurtpolitie, voornamelijk populair bij kinderen, trekken dit weekend naar Plopsaland De Panne voor ‘De Buurtpolitie Fandagen’. Op het Dorpsplein zal er een ‘true crime scene’ zijn waarbij bezoekers de opdracht krijgen om de boeven te vangen die de kluis van het park hebben leeggeroofd. Daarbij krijgen ze hulp van de echte acteurs van De Buurtpolitie.

Om het hele gebeuren zo realistisch mogelijk te maken, zullen Politie Westkust, Brandweer Westhoek, Defensie en het Wit-Gele Kruis aanwezig zijn voor verschillende, spectaculaire demonstraties. Politie Westhoek stelt het speurtalent van de hondenbrigade ten toon en begeleidt bezoekers op het ‘Buurtpolitie Verkeerspark’. Een tuimelwagen, die autobestuurders en passagiers wijst op het nut van het dragen van een veiligheidsgordel, zorgt voor de nodige actie. Brandweer Westhoek laat zien hoe het is om een echte brandweerman of -vrouw te zijn aan de hand van een echte brandweerwagen. Defensie zorgt op haar beurt voor een indrukwekkende demovlucht van de NH90-helikopter boven Plopsaland De Panne. Het Wit-Gele Kruis leert de bezoekers onder andere te reanimeren en infusen te leggen.

Uiteraard zullen de acteurs van ‘De Buurtpolitie’ ook klaarstaan voor een Meet & Greet. Zo kunnen alle fans op de foto met hun favoriete acteur als beloning voor hun puik speurwerk.

De Buurtpolitie Fandagen vinden plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. De toegang tot het evenement zit telkens inbegrepen in het toegangsticket voor die dag. Tickets kunnen zowel aan de kassa als online via www.plopsalanddepanne.be aangekocht worden.