IMPS, Mack Rides and Lagotronics Projects

IMPS, de eigenaar van de Smurfs IP, heeft samengewerkt met Mack Rides en Lagotronics Projects om het Smurfs Gameplay Theater te creëren, een revolutionaire interactieve dark ride die een eindeloos ride-systeem, meeslepende mediascènes, decoratieve scènes en innovatieve interactieve technologie combineert.

IMPS is samen met LAFIG België de officiële licentiegever van de geliefde blauwe karakters ‘De Smurfen.’ Door de jaren heen heeft IMPS nauw samengewerkt met zijn agenten over de hele wereld om succesvolle gelicentieerde merchandising-, retail- en co-branded promoties, publicaties en publicaties te ontwikkelen. activiteiten, digitale games en videogames, uitzendaanbiedingen, themaparken, liveshows en entertainmentervaringen voor het hele gezin, die het eeuwige succes van de Smurfen hebben verzekerd. IMPS wordt gerund door Véronique Culliford, de dochter van Pierre Culliford, de schepper van de Smurfen, beter bekend onder zijn pseudoniem Peyo. Véronique leidt IMPS sinds 1984 en beheert samen met LAFIG België de rechten op de Smurfenpersonages en de Smurfenlicenties wereldwijd.

Het Smurfen Gameplay Theater is een donkere rit die bezoekers meeneemt door een reeks scènes met de geliefde Smurfen-personages en hun avonturen. Met elke draai om zijn as onthult het voertuig een nieuwe wereld om te verkennen, wat een verhaalgedreven ervaring oplevert die zowel meeslepend als opwindend is. Het Gameplay Theater biedt een perfecte combinatie tussen grote interactieve mediaschermen en verhaalgedreven scènes vol decors, 3D-rekwisieten en verrassende SFX. Uitgerust met interactieve apparaten met Smurf-thema kunnen bezoekers de verschillende werelden zelf onthullen en ondertussen punten verzamelen door in elke scène doelen te raken en te concurreren met hun vrienden en familie.

“Met een naamsbekendheid van 95% wereldwijd en kernwaarden als familie, hoge kwaliteit, plezier en creativiteit is dit het perfecte IP-adres om mee samen te werken en gezinsvriendelijke thema-attracties zoals het Gameplay Theater te creëren”, aldus Dirk Engelhardt (Mack Rides) en Tom Bouwens (Lagotronics Projecten). IMPS werkt al samen met veel grote merken en retailers die het erfgoed en de sterke punten van het merk begrijpen en waarderen.

Het ride-concept is ontworpen door Mack Rides in samenwerking met Lagotronics Projects om interactiviteit toe te voegen. Het ride-ontwerp is gemaakt met de filosofie om een uitzonderlijke hoeveelheid plezier en opwinding in elke attractie te stoppen, en biedt een dark ride-oplossing met hoge capaciteit, kleine footprint en onderhoudsarme dark ride-oplossing voor themaparken en familie-entertainmentcentra. De rit is er in drie versies: S, M en L, variërend van 498 tot 1224 passagiers per uur.

Het Smurfen Gameplay Theater maakt gebruik van de nieuwste technologieën om een eersteklas ervaring te creëren, inclusief gamecontent met hoge resolutie, showverlichting, aantrekkelijke audiovisuele effecten, speciale effecten en een uitstekend geluidssysteem.

Het ride-systeem en de ride-control worden geleverd door Mack Rides, een Duits familiebedrijf dat een pionier is in de amusementsindustrie. Het interactieve systeem, het showapparatuurpakket, de mediacreatie en de showcontrol worden geleverd door Lagotronics Projects, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in interactieve technologie, showcontrolsystemen, lichtoplossingen en AV.