IJstijd & Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo presenteert een avontuurlijk en educatief evenement van de herfstvakantie tot en met de kerstvakantie: IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet. Verspreid door het Arnhemse dierenpark spotten bezoekers tientallen diersoorten uit de IJstijd op ware grootte, die speciaal voor Burgers’ Zoo zijn ontworpen. Diverse dieren bewegen en maken geluid. Kom het beleven: een ijskoud avontuur voor jong en oud! 

Van de reusachtige mammoet tot de verrassend kleine dwergolifant

Bezoekers ontdekken negentien verschillende diersoorten die leefden in de IJstijd in natuurgetrouwe afmetingen. Diverse dieren zijn daarbij in groepjes te spotten op expeditie door het Arnhemse dierenpark. De wolharige mammoet is ontzagwekkend groot, terwijl de dwergolifant verrassend klein blijkt te zijn. En sommige diersoorten blijken al sinds de IJstijd voor te komen en in al die tijd nauwelijks veranderd te zijn.

Op avontuur met Snowy de poolvos

Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden, maar nog leuker is het om de QR-codes te scannen met de telefoon, waarna het verhaal automatisch wordt verteld door professionele stemacteurs. Spelenderwijs leren kinderen veel over de IJstijd-dieren, terwijl ze het kleurrijke verhaal op de voet volgen. 

Extra activiteiten in vakanties en weekenden

In vakanties en weekenden kunnen kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken als aspirant-archeologen of kunstzinnige Neanderthalers: zo graven ze bijvoorbeeld mammoetkiezen op, of maken ze hun eigen artistieke grottekeningen. Alle praktische informatie, inclusief data en tijden, is te vinden op burgerszoo.nl/ijstijd