IJsjes voor de dieren

Nederland kent momenteel tropische temperaturen en daarom krijgen de dieren in DierenPark Amersfoort vandaag een verfrissende en ijskoude traktatie.

“Naast dat de ijsjes verkoelend werken, is het ook leuk om mee te spelen. Een koude verrassing in het verblijf prikkelt hun nieuwsgierigheid en is natuurlijk extra lekker op zo’n warme dag”, legt dierverzorger Lotte uit. “De ringstaartmaki’s likken bijvoorbeeld op hun gemak aan hun ijstraktatie in de volle zon.”

Tijdens deze hitte is het belangrijk om extra verkoeling aan te bieden aan zowel mens als dier. En natuurlijk zijn de ijsjes afgestemd op elk diersoort.

Fotocredit; Dierenpark Amersfoort

“De ringstaartmaki’s likken aan hun ijsje totdat ze bij de verrijkingskorrels, zaadjes en kleine stukjes fruit komen”, vertelt Lotte. “Nu het zo warm is, delen wij de ijskoude verrassingen graag uit. Ook de andere dieren krijgen daarom een ijsje. De geelborstkapucijnapen proberen het ijs kapot te slaan om het voedsel te pakken te krijgen en de tijger likt aan het ijsje tot zij bij het vlees komt”, legt Lotte uit.

Fotocredit; Dierenpark Amersfoort

Ook bezoekers kunnen in het bosrijke DierenPark Amersfoort genieten van een heerlijk ijsje of andere verkoelende versnapering. Kinderen kunnen verkoeling zoeken bij de nieuw aangelegde, duurzame speelfonteinen en pootjebaden bij de Bosbeek. Lotte: “Zowel voor mens als dier is verkoeling nu extra nodig en dat bieden wij zoveel mogelijk.” Natuurlijk kunnen bezoekers gebruikmaken van de schaduwrijke omgeving die het bos van DierenPark Amersfoort kent.