Ice Breaker

Het moment waarop gasten van SeaWorld hebben gewacht is eindelijk daar want een van de langverwachte achtbanen van 2022 is nu open voor het publiek, de GLOEDNIEUWE Ice Breaker. De achtbaan werd vandaag geopend, herdacht met een speciale ceremonie met het breken van een ijslint in overeenstemming met het Arctische thema van de rit. SeaWorld Orlando, verkozen tot het beste pretpark van het land door de 10Best Readers’ Choice-peiling van USA Today in 2021, heeft de meeste achtbanen in een enkel themapark in Orlando.

Ice Breaker is vernoemd naar de ijzige Arctische toppen en biedt vier lanceringen met zendtijd, zowel achteruit als vooruit, met als hoogtepunt een omgekeerde lancering in de steilste verticale daling in Florida – een 93 voet hoge piek met een hoek van 100 graden. De spanning gaat door terwijl rijders over een bijna verticale tophat-manoeuvre vliegen in een reeks spannende wendingen, bochten en airtime-heuvels. De gloednieuwe achtbaan bevindt zich tegenover de Wild Arctic-tentoonstelling van het park en wordt gecomplementeerd door de populaire thematische Glacier Bar en Altitude Burger.

Credits; Seaworld Orlando

“Onze leden van de Jaarpas hadden een exclusieve kans om de rit voorafgaand aan de opening te bekijken en de feedback is fantastisch!”, zei Park President Kyle Miller. “Ice Breaker is een unieke thrill ride die ons bestaande opwindende ride-portfolio perfect aanvult. Met de opening van Ice Breaker biedt SeaWorld de meeste achtbanen in een enkel themapark in Orlando en we zijn verheugd om de rest van onze gasten vandaag kennis te laten maken met deze langverwachte achtbaan.”
Als weerspiegeling van de toewijding van het bedrijf aan natuurbehoud verwelkomde SeaWorld Tara Riemer, president en CEO van het Alaska SeaLife Center op de grootse opening. De missie van het Alaska SeaLife Center dat zich voornamelijk toelegt op marien onderzoek, onderwijs en natuurbescherming sluit nauw aan bij die van SeaWorld Orlando, waardoor ze een perfecte partner voor natuurbehoud zijn om ruiters te helpen kennis te maken met de Artic en zijn bewoners.

Credits; Seaworld Orlando

“Het Alaska SeaLife Center is verheugd om onze samenwerking met SeaWorld uit te breiden. Deze nieuwe samenwerking zal onze missie versterken om Arctische en subarctische reddings- en natuurbeschermingsverhalen te delen met het publiek, met name SeaWorld-bezoekers”, zegt Tara L. Riemer, President en CEO van het Alaska SeaLife Center. “Sinds vele jaren is SeaWorld een toegewijde supporter van het Wildlife Response-programma van het Centrum en heeft het het Centrum geassisteerd met ongelooflijke reddingsacties voor dieren waaronder Aku de walrus en Tyonek de beluga-walvis. Deze nauwe samenwerking is mogelijk omdat het Alaska SeaLife Center en SeaWorld beide voldoen aan de uitzonderlijk hoge accreditatienormen van de Association of Zoos and Aquaria, wat betekent dat de zorg voor geredde en inwonende dieren ongeëvenaard is.”