Hoogste nieuwe attractie ooit in Djurs Sommerland

Djurs Sommerland onthult de hoogste nieuwe attractie in de geschiedenis van het park – een attractie die gezinnen zal opwinden die op zoek zijn naar spanning en adrenaline. Na grote investeringen bouwt het pretpark Oost-Jutland een 60 meter hoge thematoren ter waarde van 30 miljoen DKK in het populaire Mexicoland van het park. De nieuwe rit, die een duidelijk zicht biedt op het grootste zomerland van de Scandinavische regio, zal klaar zijn op 27 april 2024, wanneer het volgende seizoen van start gaat.

Djurs Sommerland staat bekend om zijn grote nieuwsaankondigingen en de jaarlijkse vernieuwing van het park en 2024 zal daarop geen uitzondering zijn. De afgelopen twee seizoenen is Dinosaurland geïntroduceerd met 6 gezinsattracties. Nu is het tijd voor een drop-tower, een echte sensatierit die je hoogtevrees op de proef stelt en je adrenaline laat pompen terwijl je langzaam maar liefst 60 meter de lucht in wordt getild voordat je plotseling een vrije val ervaart met een snelheid van 100 km/u.

De nieuwe valtoren is twee keer zo hoog als Piraten en DrageKongen, die beide tot de grootste achtbanen van Denemarken behoren. Naast een adembenemende adrenalinestoot biedt de nieuwe valtoren een prachtig panoramisch uitzicht over Djurs Sommerland en grote delen van Djursland.

“Ervoor zorgen dat Djurs Sommerland voortdurend in ontwikkeling is en een aantrekkelijk dagje uit blijft voor Deense en buitenlandse gezinnen met kinderen, is voor ons een topprioriteit. Onze ambities zijn altijd hoog en tegelijkertijd luisteren wij naar wat onze gasten willen. De nieuwe thema-valtoren voegt nog een belangrijk stukje aan de puzzel toe en het lijdt geen twijfel dat de vele bezoekers die door de jaren heen om een dergelijke rit hebben gevraagd, blij zullen zijn”, zegt CEO Henrik B. Nielsen.

Plannen voor de toekomst

Na meer dan 15 jaar voortdurende investeringen en de introductie van talloze nieuwe attracties en verbeteringen in het park is Djurs Sommerland opgeklommen naar de topklasse met hoge gastentevredenheidsscores en een internationale uitstraling. Djurs Sommerland wil op deze voet doorgaan.

“Vooruitkijkend hebben we grote plannen voor Djurs Sommerland die onze positie als bestemming voor Deens en buitenlands toerisme zullen versterken. Er zitten al spannende plannen in de pijplijn voor de komende jaren en de nieuwe valtoren in 2024 is slechts de eerste stap in de uitbreiding van Mexicoland”, besluit Henrik B. Nielsen.