Halloween te Tropical Parc

PARC Breton, dat opvalt door zijn originaliteit, heeft zijn tuinen bevolkt met de wereld van uitzonderlijke wezens. Balinese heksen, giechelende Aziatische skeletten, Braziliaanse voodoo met heldere veren, gemaskerde Mexicanen versierd met hun poncho’s… dwalen tussen de cactussen, bananenbomen en bougainvillea!

De reis belooft gevaarlijk te worden… Moeilijk om ze in het donker in te halen, zelfs als het donker is. Honderden pompoenen gloeien in de vegetatie. Om de schrik compleet te maken, is het personeel vermomd en de bezoekers die dat ook willen!

Gigantische tentoonstelling van 200 pompoenen.

Honderden Cucurbitaceae uit Nederland en Frankrijk. Pompoenen en kalebassen creëren farandoles van rood, room, geel, oranje, wit, donkergroen. Enkele suggestieve namen van de 20-30 aanwezige variëteiten: Cucurbita pepo WeeBee-Little; Cucurbita pepo Peer Tweekleurig; Patisson Mix-mengsel; Jack is klein; Cucurbita pepo-festival; Cucurbita HokkaidoGroen; Babyboo-crème…

“Halloween speciale” papegaaien

Papegaaienvolières zijn versierd met gesneden pompoenen. Overdag komen ara’s en kaketoes uit hun verblijven in contact met bezoekers die op de tribune zitten. Niet erg verlegen, zij worden op de armen van jong en oud gelegd en zo worden mooie fotografische herinneringen voorzien.

Iedere middag om 15.30 uur voorstelling van vogels – 30 minuten geluk met educatieve commentaar.

Halloween Evenementenprogramma

Van 25 oktober tot 2 november 2023
Van 25 oktober tot 2 november 11.30 uur. Elke dag gaan Dino en de avonturier de parkpaden in.
27-28 okt 14.30-15.00 uur: een kwartet vogelverschrikkers speelt verstoppertje in de parktuinen
29 oktober 14.30 – 15.00 uur : de piraten op stelten vallen aan!
30 oktober 14.30 – 15.00 uur: de monsters verschijnen – de man zonder hoofd, in zombiemodus, maakt de mensen bang terwijl de krabbelende heks make-up op de kinderen aanbrengt
31 okt: grote nachtelijke vuurshow om 19.00 uur. Overdag bewegen en bootsen de pompoenen na.
1 en 2 november: Laatste uitstapjes van Dino en zijn avonturier vóór de winterslaap!