Halloween Scare Nights

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober zouden we naar de Halloween Scare Nights gaan samen met European Coaster Club.

Omdat we op zaterdag ochtend er toch op tijd moesten zijn, besloten we om een nachtje meer te boeken in het Plopsa hotel.

Plopsa Hotel + deel dag 1

Het hotel is gewoon prachtig, je komt aan de balie om uw hotelkaart op te halen en daarna kom je eigenlijk in een groot rond theater te staan.
Als je dan rond u en naar boven kijkt, krijg je verschillende loges te zien waar beelden staan van bekende studio 100 figuren.
We namen de lift naar de eerste verdieping waar onze kamer zou zijn maar vooraleer we aan onze kamer kwamen, moesten we door een paar gangen die volhingen met foto’s van musicals enz van studio 100.
Natuurlijk blijf je plakken aan al die kadertjes en duurt het wel even voordat je aan je kamer komt 😉

Aangekomen in de kamer stonden we versteld van de prachtige kamer.
Wij hadden een gewone theaterkamer maar deze was al echt knap afgewerkt.
Die avond hadden we ervoor gekozen om in De Panne zelf ergens iets te gaan eten en onze eerste avond af te sluiten met een cocktail in de Proximus cocktailbar.
We kregen de kaart en daar stonden 2 cocktails op en 2 mocktails. Toen we vroegen hoe dat kwam zei de persoon achter de bar dat hij bezig was met de voorbereiding van zaterdag.
We kregen de kaart van zaterdag al eens te zien en we dachten dat het wel gi,g beter worden maar nee toch niet.
Voor zaterdag waren er 4 cocktails en 4 mocktails te verkrijgen.
Sorry, maar dat noemen we toch niet echt een cocktailbar en we verzoeken de mensen van het Plopsa Hotel eens te gaan kijken in El Circo bar te Europa-Park.

Rond 7.00 waren we al wakker en hebben we ons dan maar klaargemaakt om te gaan ontbijten.
Als je het grote restaurant binnen komt, zie je allemaal kleine foodtrucks en marktkraampjes staan in een ronde en een middenblok waar verse eitjes werden gebakken.
Over het ontbijt hadden we echt niet te klagen, als je daar met honger van tafel zou gaan dan was je toch verkeerd.

Om 10.00 werden we verwacht in de lobby van het hotel om daar onze pasjes te krijgen van het park van Jo Pools de verantwoordelijke van ECC benelux.
Daarna trokken we het park in en gingen we meteen naar Heidi The Ride. Goed ook want deze reed met 1 trein want de andere was in onderhoud maar dat maakte wel dat op korte tijd de wachtrij boven het uur vloog.

Nadien trokken we even terug naar The Ride To Happiness die dan open zou zijn. Wat voor een baan: WOW.
Deze blijft toch echt wel één van mijn favorietjes.
We deden heel het park en we zijn dan rond 16.00 even buiten gegaan om in Plopsaqua te gaan zwemmen dat in de prijs was inbegrepen.
Omstreeks 18.00 gingen we met heel de groep avondeten en daar hebben we echt ook geen klagen over.
Super lekker eten en heel veel keuze.

Halloween Scare Nights

Vanaf 18.00 begonnen de scare zone Lumberjack alsook alle spookhuizen open te gaan.
Wij trokken rond 19.00 het park terug in en gingen eerst door de scare zone Lumberjack.

Het was een leuke toevoeging maar de zwarte schermen maakten de beleving toch iets minder. =De scare actors deden echt hun best en het was de beleving wel waard.
We hebben een tijd aan de uitgang blijven staan en zagen regelmatig mensen (meisjes) al gillend de zone komen uitvliegen.
Dit geeft soms wel eens grappige taferelen.

We hadden besloten om naar het allernieuwste spookhuis te gaan: The Tunnel maar daar aangekomen hoorden we dat de wachttijd opliep tot 1uur en 30 min en dat vonden we er teveel aan.
Iedereen in onze groep begreep ook niet echt waarom Plopsa zijn spookhuizen allemaal pas om 18.00 opent want je hebt dan maar 4 uur om deze te doen dus zou je er met veel geluk 2 of max 3 kunnen doen.
De andere parken openen meestal al hun huizen rond 14.00 maar we begrijpen ook dat voor Plopsa dit misschien niet haalbaar is want The Tunnel ligt deels op de spoorlijn en de andere 2 zitten los in het kindergedeelte van het park.
Wie weet komt er ooit wel verandering in maar wij komen zeker nog wel eens terug want we hebben ons toch die avond geamuseerd.
De avond sloten we af met een avondritje op The Ride To Happiness en het feestje dat daar was.

Dag 2 

We spraken af om 9.15 in de lobby waar we allemaal een bandje kregen en waar we daarna om 9.30 het park binnen gingen.
Wanneer we aan de poort kwamen tussen het plein en de weg naar The Ride To Happiness werden we daar opgepikt door de directeur van Plopsaland De Panne en deze bracht ons naar The Ride.
We kregen bijna 45 minuten met ECC The Ride voor ons en daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen.

10 ritjes hebben we kunnen doen en deze waren zo zalig maar de 10de rit was voor ons wel de felste.
Bij de laatste lancering (versnelling) zijn we beginnen spinnen en we zijn pas gestopt wanneer de trein zijn eigen goed zette om het station binnen te rijden.
Dat was pas een ritje spinning Coaster.

Ons oordeel;

Een trip die we niet zullen vergeten dankzij de vrienden van ECC alsook het top personeel van Plopsland Hotel (balie) want jullie hebben alles voor onze kamer super opgelost. Niets was teveel voor jullie. Onze welgemeende dankjewel.