Halloween is helemaal terug

Tussen 15 oktober en 6 november 2022 viert Pairi Daiza Halloween.

Gehuld in de mooiste herfstkleuren zal de Jardin des Mondes zijn bezoekers onderdompelen in een unieke sfeer, tussen griezelen en betovering.

Fotocredit; Pairi Daiza

22 oktober is de start van 16 dagen gevuld met activiteiten en festiviteiten die de bezoekers meenemen in een gezellige Halloweensfeer. Een origineel programma met verkleedkledij, dansen, concerten en videomappings.

De 7.000 dieren en legendarische wezens nodigen alle bezoekers uit om in hun beste verkleedkledij te genieten van de versierde paden in het park.

Dit najaar wordt Halloween bij Pairi Daiza een gezamenlijk feest! Op het programma staan:

 • 44 activiteiten en creatieve ruimtes, waaronder 22 nieuwe die speciaal voor Pairi Daiza zijn gecreëerd.
 • Dagelijks meer dan 100 artiesten in het park.
 • 4 magische videomappings speciaal gemaakt voor Pairi Daiza.
 • Een reuzenprojectie van 40 meter op het water waarbij 5 zeemonsters uit de diepte tevoorschijn komen.
 • Een spookachtige koepel waar rock, Keltische en feestelijke muziek en magie 16 dagen lang aanwezig zullen zijn.
 • Originele decoraties en legendarische wezens, het werk van lokale kunstenaars.
 • Speciale recepten bedacht door de Chef.

4 Videomappings

Wanneer de duisternis het park overneemt, zullen de bezoekers het kasteel, de abdijtoren, de klokkentoren van de kinderboerderij en het meer van Pairi Daiza op een nieuwe manier ontdekken.

Vier originele creaties, ontworpen door Drop The Spoon en Grand Les Yeux, vertellen originele verhalen aan de hand van beelden:

 • Les Adieux des gisants, in het Amfitheater, de geschiedenis van de locatie, de legendes en het Park worden verteld. Mis dit aangrijpende verhaal niet! Dit is de laatste editie voordat de renovatie van de Toren begint.
 • Trick or Treat, de nieuwe cartografie die op het kasteel wordt geprojecteerd, zal in de zuiverste traditie van de hedendaagse Halloween staan.
 • Zeemonsters worden geprojecteerd op een scherm van water van meer dan 40 meter hoog. Deze angstaanjagende monster die overdag onzichtbaar voor het blote oog, komen tevoorschijn uit het meer vanaf de picknickplaats.
 • Happy Halloween, de videoprojectie op de klokkentoren van de kinderboerderij zal zichtbaar zijn vanaf de ingang.

Een spookachtige Grand Dome

Magie in de vroege namiddag, een concert in de vroege avond en daarna salsa. De Grand Dome van Pairi Daiza zal de bezoekers onderdompelen in een vrolijke spookachtige sfeer. Op het programma: de magie van Merlijn en zijn trouwe sidekick Igor. Maar ook de groepen Aequivox, Cover Queen, Celtic Seven en Dia de muertos. Vanaf 26 tot 30 oktober genieten de bezoekers van de Salsa du Démon door de Compagnie Danse Comme Tu Es. Beëlzebub, nodigt jong en oud uit om hun passie voor de vurige Salsa van de Onderwereld te delen.

Duivels goede kunstenaars

Les 3 Jeannes, de Vleermuisfamilie, het Spookmonnikenkoor, Biscotte en Brioche, de Buitenwereldse Wandeling, de Pandalloween Dansers, het Pandalloween Circus, Bones to be Alive, de Zielensmokkelaar, de Kistendans, de Mummies, Jack’ O Lantern en de Pompoenen, Baba Yaga, de Sylvans, Furio, Dracula’s Kus, De Vlucht der Zielen, …. Talloze getalenteerde artiesten die je niet mag missen. Volledig programma en tijdschema beschikbaar op: www.pairidaiza.eu en op de Pairi Daiza App.

Tientallen prijzen

Halloween bij Pairi Daiza is ook een gelegenheid om plezier te maken en de kans te wagen om prijzen te winnen. Er worden dit jaar vijf wedstrijden georganiseerd, met tickets, abonnementen en andere geschenken van Pairi Daiza als prijs:

 • Maak de mooiste vogelverschrikker en breng hem voor 30 oktober naar het park.
 • Raad het gewicht van de reuzenpompoen.
 • Doe mee aan de ringstaartmaki quiz.
 • Doe mee aan de grote verkleedwedstrijd.
 • Neem een selfie met een of meer van de legendarische wezens en post hem op Instagram tag @pairidaizaofficial met #pairidaiza

Verrijking voor de dieren

Olifanten, reuzenpanda’s, ijsberen, primaten, kleine zoogdieren, walrussen, vogels en vissen – de meer dan 7.000 dieren in Pairi Daiza vieren ook feest tijdens Halloween. Meelwormen of stukjes vlees in pompoenen voor de vleeseters, mosselen en kleine visjes verstopt in spookachtige ijsblokjes voor de zeezoogdieren, of simpelweg pompoenen voor de liefhebbers. De dieren krijgen de kans om lekkere dingen te proeven in door hun verzorgers bereide verrijkingen. Entertainment afgestemd op hun welzijn.

De Fairy Pass voor Halloween en Winter Time

Van 22 oktober tot 13 november houdt Pairi Daiza een speciale flash sale. Alle bezoekers van het park kunnen hun dagkaart omzetten in een “Fairy Pass” voor slechts 25 euro extra. De “Fairy Pass” is geldig tot 8 januari 2023. Het laat de bezoekers toe om Pairi Daiza zo vaak als ze willen te bezoeken tot het einde van het seizoen 2022.

Eric Domb Oprichter en CEO van Pairi Daiza: “In tijden van angst hoop ik dat Pairi Daiza opnieuw de ogen van jong en oud kan doen fonkelen”.

Halloween bij Pairi Daiza is van 15 oktober tot 6 november.
Tussen 22 oktober en 6 november is het park geopend tot 21.00 uur.