Halloween in Bobbejaanland

Halloween in ’t plezantste wordt dit jaar uitgebreider dan ooit tevoren.

Bobbejaanland laat het halloweenprogramma een week vroeger starten én eindigen en pakt dit seizoen uit met maar liefst zeven huiveringwekkende spookhuizen – inclusief drie compleet nieuwe ervaringen.

Wie dit najaar komt griezelen in ’t plezantste land zal niet weten waar eerst te beginnen. Bobbejaanland voegt deze Halloween twee extra spookhuizen toe aan het programma en steekt één van de bestaande spookhuizen in een volledig nieuw jasje. Met ‘Alice in Horrorland en ‘Monastery’ komt de teller op zeven unieke spookhuizen. Wie vorig jaar ‘CORP.’ bezocht, zal dit jaar verrast worden door het volgende hoofdstuk: ‘CORP. Pest Control’. 

Daarnaast wordt ook de lengte van de halloweenperiode fors uitgebreid. De festiviteiten starten dit jaar al op zaterdag 8 oktober en lopen extra lang: tot en met zondag 13 november. Het programma bevat als vanouds vijf nocturnes, waarbij het park geopend is tot 21u en de bezoekers hun dag feestelijk afsluiten met de Epic Party. “We denken er al langer over om extra halloweendagen toe te voegen aan de kalender omdat onze gasten deze periode enorm waarderen. Bezoekers ontdekken Bobbejaanland dan op zijn best door alle extra’s die aan een normale parkdag worden toegevoegd. De extra dagen zorgen er tegelijkertijd voor dat we de bezoekers beter kunnen spreiden, wat voor een nog fijnere beleving zorgt”, vertelt commercieel & creatief directeur Peggy Verelst. 

Zeven unieke spookhuizen 

De drie nieuwe spookhuizen die Bobbejaanland dit jaar presenteert, zijn spookhuizen om ‘u’ tegen te zeggen. “Het zijn alle drie doorloopspookhuizen met heel veel schrikmomenten, knappe decors en goede acteurs. De thema’s zijn zeer uiteenlopend en het schrikniveau is eveneens verschillend. Er is voor de brede doelgroep iets nieuws toegevoegd.” 

Fotocredit; Bobbejaanland
Nieuw: Monastery

Heb je behoefte aan een moment van bezinning? Dan is ‘Monastery’ iets voor jou. Dit eeuwenoude klooster organiseert een retraite voor zij die willen ontsnappen aan de drukte van de buitenwereld. Het aantal plaatsen is beperkt en de toelatingsvoorwaarden zijn uitermate streng. Eens binnen, ontdek je wat een ultieme bezinning écht inhoudt. Hoog tijd om je zondes onder ogen te zien…

Fotocredit; Bobbejaanland
Nieuw: CORP. Pest Control.  

Na de dramatische ontsnapping van de Corpus Rabidi, kiest het team van CORP. voor een volledig nieuwe richting. Hun huidige focus? Ongediertebestrijding. Hun wapen? Een huisgemaakte pesticide met nooit eerder geziene resultaten. CORP. Pest Control nodigt je uit voor een bezoek op hun bedrijfsterrein. Ben je klaar voor een rondleiding die je nooit zal vergeten? “Monastery en CORP. hebben we met de Leisure Expert Group gebouwd. Ze maken en bedenken wereldwijd horrorhuizen. We zijn trots dat hun expertise ook hier letterlijk opnieuw voelbaar zal zijn. Eerder bouwde LEG in Bobbejaanland het succesvolle Yummy, naar het scenario van de eerste Vlaamse zombiefilm ooit.” 

Fotocredit; Bobbejaanland
Nieuw: Alice in Horrorland  

Dit najaar zit het bekende sprookje van Alice in Wonderland in een huiveringwekkend jasje. Welkom bij Alice in Horrorland: een psychedelisch avontuur vol dingen die je niet voor mogelijk waant. Maak de bekende keuzes en tuimel in onbekende gevolgen: val van het ene verhaal in het andere, twist je in gekke bochten en probeer je draai te vinden in een bizarre fantasiewereld waar niets is wat het lijkt. “Uit marktonderzoek bleek dat onze gasten uitermate veel interesse hadden om dit spookhuis tot leven te zien komen in ons park. Alice in Horrorland wordt op twee verdiepingen gebouwd in Kinderland en is het grootste spookhuis ooit in het park. We hebben de kennis van Del Dracco entertainment, the SMILE of Experience en Kabuki samengebracht om dit spookhuis aan onze gasten te kunnen presenteren. ” 

Fotocredit; Bobbejaanland
Nieuwe investeringen 

Daarnaast werden ook de huidige verhaallijnen en aankleding nogmaals onder de loep genomen. Zo wordt spookhuis Bazaar Bizarre dit jaar extra bizar dankzij de toevoeging van een zes meter lange vortexfunnel, wat de ervaring tot een hoger niveau tilt.

Plezier en herinneringen voor het hele gezin 

Bobbejaanland voorziet ook tijdens Halloween een entertainmentprogramma voor het hele gezin. “Wij zijn alle dagen een attractiepark voor de hele familie. Ook tijdens Halloween vinden we het belangrijk om dit te blijven. Daarom vinden gezinnen met jongere kinderen hun gading in de shows, de sfeer in de gedecoreerde zones en de straatanimatie. Diegenen die graag de ‘schrik’ op zoeken, zijn welkom in de spookhuizen.”

Fotocredit; Bobbejaanland

Het kidsprogramma wordt dit jaar aangevuld met Pumpkin Race: een hindernissenparcours voor dappere kids van 2 tot 8 jaar. Kleine bezoekers die zich een weg banen tussen de pompoenen, het stro en de gekke vogelverschrikker, worden op het einde beloond met een plezante verrassing!  

Daarnaast staat Bansoeli Beats – dat vorig jaar geïntroduceerd werd – in oktober en november opnieuw op de planning. Het muzikaal spektakel naar de hand van Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, vertelt het verhaal van een tribe uit Adventure Valley die elke dag een ode brengt aan Bansoeli: de god van het apenrijk. Bansoeli Beats valt meerdere keren per dag te bewonderen in Adventure Valley.  Voor bezoekers die Halloween nog een beetje té spannend vinden, is er het antimonsteramulet. Daarmee draaien ze de rollen om. Door de amulet naar een monster te richten, blijft deze automatisch uit de buurt. De antimonsteramulet is gratis verkrijgbaar bij één van de medewerkers aan de ingang van het park.  

Fotocredit; Bobbejaanland
Uitgebreid avondprogramma 

Traditiegetrouw blijft het park tijdens vijf nocturne-avonden langer open. Op 29 en 31 oktober en 2, 4 en 5 november zijn bezoekers welkom tot 21u. De avond wordt afgesloten met een Epic Party, waarbij nieuwe dj-talenten de bezoekers trakteren op een onvergetelijk feest in Land of Legends. Een nieuwe toevoeging aan het nocturneprogramma is Voodoo Ceremony: een muzikale live-act die aanleunt bij de bestaande halloweenzone Voodoo Bayou.

Praktisch  

Halloween in Bobbejaanland start op zaterdag 8 oktober en eindigt op zondag 13 november. Het volledige programma is terug te vinden op halloween.bobbejaanland.be/