Halloween in Bobbejaanland

Halloween in Bobbejaanland is een niet-te-missen event voor fans van gruwel en horror. Van zaterdag 7 oktober toont ’t plezantste land zich weer van z’n meest duistere kant. Hieronder wordt het programma al onthuld – niet voor (te) gevoelige zieltjes.

7 spectaculaire spookhuizen

Heb je Alice in Horrorland, Monastery en CORP. Pest Control – de 3 nieuwe spookhuizen van vorig seizoen – nog niet kunnen ontdekken? Kom dan langs tijdens Halloween, want deze verhalen zijn nog maar net begonnen. Ook bij Texas Butcher, Bazaar Bizarre en Yummy is de onrust weergekeerd: enkele onaangename verrassingen liggen op de loer…

Nog niet genoeg adrenaline? Bobbejaanland liet duikboot ‘Sonar’ (het oudste spookhuis van het park) voorgoed naar de bodem zinken en maakte zo plaats voor het gehavende piratenschip van Kapitein William: Wrecked. In het vernielde spookschip dwalen goudzoekers rond op zoek naar de vermeende schat. Maar pas op: die wordt nog steeds bewaakt door de geesten van Kapitein William en zijn crew…
 
“Met Wrecked bouwen we verder op het verhaal van Terra Magma en Mystery Bay, de nieuwe themazone die we in mei in het park hebben geïntroduceerd”, vertelt Peggy Verelst. “Kabuki – het bedrijf dat ook de thematisering deed van Alice in Horrorland – heeft nu in Bobbejaanland een verlaten schip gebouwd. De decors van de tien kamers zijn indrukwekkend. In dit spookhuis zitten de meeste effecten, waarvan we er twee nog nooit eerder hebben gebruikt! De acteurs kunnen ook heel vrij bewegen van de ene kamer naar de andere. Het belooft dus een heftig spookhuis te worden”, lacht Verelst.

Huiveringwekkende halloweenzones

Tijdens Halloween kan je doorheen het hele park de griezelsfeer opsnuiven. Overleef een bloedstollende achtervolging in Monkey Clan, ontsnap aan de gestoorde circusdirecteur in Circus Carnivalé en vier de dag van de doden in Plaza de los Muertos. Daarnaast kan je dit jaar voor de allereerste keer aanschouwen hoe Mystery Bay tijdens Halloween écht tot leven komt als Whispering Waters.

“Dit jaar investeren we niet alleen in het nieuwe spookhuis, maar ook in extra entertainment in de verschillende halloweenzones”, zegt Peggy Verelst. “Niet iedereen die naar Bobbejaanland komt tijdens Halloween bezoekt een spookhuis. We vinden het daarom enorm belangrijk dat de straatanimatie voor de hele familie de moeite waard is. Zo zijn er heel wat mooie decorstukken toegevoegd aan Circus Carnivalé en worden de mensen onder andere uitgedaagd om sterker te zijn dan de sterkste man of om ‘gezellig’ naast de fakir op het spijkerbed te gaan liggen.”

Fans van het ‘sprookje’ Alice in Horrorland hebben dit seizoen ook geluk! Onze bezoekers kunnen nu langskomen voor een echte Mad Tea Party tijdens een gratis meet & greet. Schuif aan tafel met de Mad Hatter of zet je neer aan de zijde van Alice – en smile! Laat je ondertussen niet afleiden door de knotsgekke konijnen.

Het reeds uitgebreide programma wordt tijdens de Belgische herfstvakantie zelfs nog straffer. In Whispering Waters worden onze gasten getrakteerd op ‘Pirates In The Sky’. Daarbij kruipen piraten hoog in hun masten voor indrukwekkende acrobatie. En in Monkey Clan krijgt het opperhoofd er een wel zeer lenig apenleger bij. Een team freerunners zet deze zone binnen de kortste keren op stelten.

Alle halloweenzones zijn gratis en toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden.

Epische nocturnes

Geen Halloween in Bobbejaanland zonder de iconische laatavondopeningen! Tijdens deze dagen ben je welkom om tot 21u mee te griezelen. Klaar om er een bangelijk feestje van te maken?

Swing mee!

Stap binnen in een wereld vol betovering en sensatie: Plaza de los Muertos komt ‘s avonds tot leven tijdens Fiesta Nocturna! Laat je meevoeren door opzwepende Mexicaanse klanken en verwelkom de nacht tijdens een spectaculaire dansshow vol ritme en hartstocht.

Liever een steviger feestje?

Dans de angst van je af tijdens onze Epic Party: een bijzonder halloweenfeest vol epische beats en bijhorende dance moves.

Nieuw: Inferno

Bobbejaanland eindigt de vijf laatavondopeningen met een indrukweekend vuurspektakel. Om 20u45 stipt staan de wateren van Mystery Bay in vuur en vlam. Mis dit bijzondere natuurverschijnsel niet en sluit de dag af met een zinderend vuurspektakel vanop het water!

Uitgebreid kidsprogramma

Om het ook voor onze jongste bezoekers plezant te houden, voorzien we heel wat entertainment voor de allerkleinsten. Zo staan Bobbie & Jody je als vanouds op te wachten op het Welkomsplein en dossen ze zich voor de gelegenheid uit in hun favoriete halloweenoutfit. Na een bemoedigende high-five en een leuke foto is iedereen klaar om het park verder te ontdekken!

Pumpkin Race

Onze kleinste bezoekers beleven de leukste avonturen in Pumpkin Race: een hindernissenparcours voor dappere kids van 2 tot 8 jaar. Kunnen ze hun weg banen tussen het stro, de pompoenen en de gekke vogelverschrikkers? Dan worden ze op het einde beloond met een verrassing!

Spooky Salsa

Het is feest in Plaza de los Muertos – en iedereen is uitgenodigd! Geniet van een sfeervolle dansshow op de tonen van Mexicaanse muziek en dans mee tijdens het betoverende volksfeest. De pasjes zijn makkelijk uit te voeren en geschikt voor groot én klein!

Antimonsteramulet

Kleine held(inn)en die liever geen monsters in de buurt hebben, kunnen een gratis antimonsteramulet ophalen aan de infobalie en in alle shops. Wanneer zij die amulet naar de monsters richten, weten zij dat ze op een veilige afstand moeten blijven.

Praktisch

Halloween in Bobbejaanland loopt van zaterdag 7 oktober tot en met zondag 12 november.