Halloween horror festival

Het einde van het pretparkseizoen nadert. 

Nog een paar dagen en dan kunnen de parken zich voorbereiden op het winterseizoen.  Maar eerst pakt men nog uit met de meest griezelige mazes en scare zones tijdens Halloween. 

Een van de meest populaire Halloween events blijft toch nog die van Moviepark Germany.  Gisteren ben ik na 2 jaar er nog eens geweest.  Om eerlijk te zijn ben ik met gemengde gevoelens terug gekeerd.  Ik bleef grotendeels op mijn honger zitten.  Het grote gebrek aan acteurs zal hierin wel een belangrijke rol gespeeld hebben.  In de scarezones was het echt zoeken naar figuranten.  Ook het gebrek van “rookeffecten” zowel in openlucht  als in de mazes deden de beleving  minder creepy aanvoelen dan vroeger. 

De nieuwste “Wrong turn” maze, waarvoor de oude Ice Age attractie is omgebouwd, was echter wel een schot in de roos.  Het concept was heel leuk.  De decors van de oude attractie kregen een tweede leven en gaven een meerwaarde aan het geheel.  De acteurs hadden ruimte genoeg om zich te verbergen waardoor het schrikeffect groter werd.  Het feit dat je je als bezoeker in de oude vaargeul rond loopt, geeft een unieke beleving. 

Ook circus of freaks heeft een kleine update gekregen.  Deze update vond ik persoonlijk iets minder geslaagd,  maar niet tegenstaande wel fun om te zien hoe dat bezoekers een panische angst hebben voor clowns. 

Hostel, een van de nieuwere mazes, waarin ook de acteurs de bezoekers mogen aanraken was prachtig gedecoreerd.  Maar helaas bleef ik hier fameus op mijn honger zitten.  Op het einde is er een klein beetje interactie met twee acteurs.  Maar helaas had ik hier totaal geen wow effect. 

Ook incidious is een maze met veel potentieel.  Helaas was de timing van sommige acteurs net iets te traag.  Of misschien was ik net iets te snel voor de acteurs.  Wie zal het zeggen.  Deze is best wel leuk om te doen en een streling voor het oog. 

Het laatste spookhuis dat ik die avond heb gedaan, was the slaughterhouse.  Wat voor mij een van de beste mazes is van moviepark.  De donkere smalle gangen, de vele hoeken en bochten en tot de slot de kamer met de dichte mist, zorgde zelfs bij mij nog steeds voor rillingen.  Zelf hier ben ik een aantal keer goed geschrokken.  En dat maakt het voor mij ook persoonlijk een geslaagd spookhuis.  

Uiteindelijk is beleving voor iedereen iets persoonlijks.  Wat voor mij goed is, is misschien voor iemand anders slecht of matig.  . 

Moviepark blijft kwa mazes een topper,  maar Bobbejaanland moet zeker niet onder doen. 

Voor onze halloween fans onder ons:  volgend jaar kan je het terug zelf gaan ontdekken.