Halloween Horror Festival 2022

De Horrorwood Studio’s ontwaken opnieuw uit hun demonische stilzwijgen en het moment van de apocalyps in Movie Park Germany is in aantocht!

Het Halloween Horror Festival luidt dit jaar al voor de 24e keer het uur van het kwaad in, en ook nu weer hebben de demonen en zombies een nieuw duister pact gesloten: bezoekers worden ver weg van de Hollywood-spotlights van Movie Park meegenomen naar de duistere kant van de Horrorwood Studio’s, waar drie nieuwe attracties en een aantal verrassingen op hen wachten. Het nieuwe horrorhuis “Hell House” wacht geduldig op de moedige prooi die het aandurft om de ware geschiedenis van de Horrorwood Studio’s te onderzoeken. In de nieuwe, spectaculaire Halloween Live Show “Madhouse – Insanity Lives Here” in Studio 7 komen je ergste nachtmerries tot leven en tijdens de uitgebreide Halloween Mapping Show laat het park zich van zijn meest duistere kant ooit zien. Het kwaad is niet meer te stoppen en begint dit jaar al vanaf eind september aan zijn onheilspellende opmars: tussen 24 september en 13 november vindt, verdeeld over 27 dagen, het grootste Halloween-event van Europa plaats – nooit eerder stonden er zoveel eventdagen op het duivelse programma.

“Het Halloween Horror Festival is al jaren bijzonder populair. En om onze bezoekers nog meer eventdagen te bieden, starten we het horrorseizoen dit jaar al eind september”, aldus bedrijfsleider Thorsten Backhaus. “We blijven het Halloween-event verder ontwikkelen en we zijn blij dat we de bezoekers dit jaar drie totaal nieuwe attracties kunnen bieden met een vormgeving die nog niet eerder in Movie Park te zien was. En om onze identiteit van film- en attractiepark te versterken, willen we de Horrorwood Studio’s in de toekomst een grotere rol toebedelen.”

De hoeksteen van de Horrorwood Studio’s: het nieuwe horrorhuis “Hell House”

Een door de mensheid vergeten, onheilspellende en verlaten plek. In het nieuwe horrorhuis “Hell House” duikt de bezoeker in de geschiedenis en het ontstaan van de Horrorwood Studio’s. Bezoekers vanaf 16 jaar kunnen in 14 met de grootste zorg vormgegeven ruimtes op zoek gaan naar de wortel van het onmetelijke kwaad. “Het ‘Hell House‘ is ongetwijfeld het meest immersieve en interactieve horrorhuis ooit in Movie Park”, vertelt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “Op deze manier wordt de bezoeker nog actiever bij de Halloween-beleving betrokken en er staat ze ook tal van verrassingen te wachten die volledig nieuw zijn voor Movie Park.”

Spencer Mayfield was, zoals zoveel andere filmmakers, een jonge man met grote dromen. Hij zou het helemaal gaan maken in de dynamische, bloeiende filmindustrie en hij was bezeten van rijkdom en roem. Maar na jaren van mislukking werd hij zwaar depressief en nam een besluit dat zijn hele leven volledig zou veranderen: Om zijn filmstudio succesvol te maken, nodigde hij een medium bij hem thuis uit die tijdens een sessie een duistere macht moest aanroepen. Nog diezelfde nacht heeft Spencer Mayfield zijn hele gezin en personeel op een gruwelijke manier vermoord. Een kwade demon had zich van hem meester gemaakt en bracht hem ertoe de duistere kant van de filmindustrie in Hollywood te realiseren: de Horrorwood Studio’s. Het vervallen herenhuis is nu een populaire “Lost Place”. Maar het zogeheten “Hell House” is in je eentje en te voet nauwelijks te bereiken – alleen speciale tourguides kennen de weg en weten waar het huis zich op het gigantische studioterrein bevindt. En dat is de start van een nieuw avontuur voor de moedige bezoeker. Want wie in de bus van de Lost Place Explorer Tour stapt, vertrekt naar een zielloos oord waar de duivel achter iedere muur op zijn prooi wacht…

De muziek en het sound-design voor “Hell House” zijn een creatie van de jarenlange partner IMAscore. De dochteronderneming IMAmotion tekende voor de technische realisatie en de media-content. Daarnaast creëerden ze een met de hand getekend, in 3D uitgevoerd logo en er werd een volledig geïndividualiseerde animatronic van producent Hüttinger toegevoegd. De duivelse sets in de oude villa werden gebouwd door de talentvolle medewerkers van de firma Dekowerk, die ook al de decors verzorgden voor de horrorhuizen “Slaughterhouse” en “Wrong Turn”.

Nieuwe Halloween-Live-Show “Madhouse – Insanity Lives Here” in Studio 7

Het kwaad manifesteert zich niet alleen in de duisternis, maar ook in het licht van schijnwerpers! Tijdens de nieuwe Halloween-Live-Show in Studio 7 komen in Movie Park Germany de ergste nachtmerries tot leven. Speciaal voor deze nieuwe productie verzamelde Dark Thrills Entertainment, een van de partners waar Movie Park mee samenwerkt, talenten van over de hele wereld. Op de planken staan acts die de jury’s van shows als “America’s Got Talent”, “Das Supertalent”, “Italy‘s Got Talent” wisten te overtuigen en er is zelfs een wereldrecordhouder die in zijn neusgaten boort. Sensationele shocking acts, lachen en huiveren, wisselen elkaar in een duister tempo af.

In het Black Hill Asylum gebeuren de engste dingen. In de muren weerklinken de spookachtige voetstappen, schreeuwen en angsten van personen die hier voor de eeuwigheid gevangen zitten. Tijdens de nieuwe Live Show maakt het publiek kennis met de patiënten en het angstaanjagende personeel van deze godverlaten zenuwinstelling. In hun zoektocht naar genezing van de mensheid ontdekken ze welke gruwelijke experimenten Dr. Hans Killmen, de gevreesde directeur van de psychiatrische kliniek, hier uitvoert.

Nieuwe Halloween Mapping Show voor de Red Carpet Store

Er is een nieuw monsterachtig Halloween-personage tot leven gewekt dat de bezoeker meeneemt in een drieënhalve minuut durende Mapping Show met een angstaanjagend spel van muziek, speciale effecten en 3D-graphics – en dat niet alleen op de gevels van de Red Carpet Store, maar door het hele park. Een apocalyptisch debuut waarin naast populaire personages uit het park, maar ook de nieuwe Maze “Hell House” een rol spelen.

De nieuwe Mapping Show werd in drie maanden tijd gerealiseerd door het 6-koppige team van IMAscore / IMAmotion. Aan de show werkten een grafisch ontwerper, een mediaontwerper, een 3D-kunstenaar, een geluids- en muziekontwerper, een regisseur en een technicus mee. De visuele productie en de hardware-installatie werden verzorgd door IMAmotion, voor de muziek en het geluid tekende IMAscore. Er werd voor het nieuwe Halloween-personage ook speciaal een song gecomponeerd om tijdens de Mapping Show in de Horrorwood Studio’s de Halloween-sfeer nog extra te versterken en de hartslag angstwekkend de hoogte in te jagen.

Fotocredit; MoviePark Germany
Het duivelse attractiemenu – acht horrorhuizen en drie scare zones

Het Halloween Horror Festival is al 24 jaar lang een traditie in Movie Park Germany en dat betekent dat bezoekers opnieuw in hun favoriete horrorhuizen kunnen rondwaren. Naast het nieuwe horrorhuis “Hell House” kunnen ze dit jaar ook weer griezelen in “The Curse of Chupacabra”, “Project Ningyo”, “The Slaughterhouse”, “Fear Forest” en “Hostel”. En geheel in stijl van de onheilspellende traditie hebben de artiesten van het “Circus of Freaks” ook dit jaar een labyrint gecreëerd dat je de stuipen op het lijf jaagt. Een ook “Secrets of St. Elmo” staat dit jaar met een angstaanjagende update opnieuw op het programma.

Comeback van een populaire nachtmerrie: Haunted Lantern voor Secrets of St. Elmo

De Nederlandse firma “Haunted Lantern” maakt dit seizoen een boosaardige comeback. Dat betekent een beetje licht in de duisternis – voor héél even – met behulp van speciale techniek en stevige lantaarns. Sommige bezoekers zullen nog met angst terugdenken aan deze speciale reisgenoten die in 2018 en 2019 bij de voormalige horror-attractie “Wrong Turn” werden ingezet. Een wederopstanding die we vieren met oude en nieuwe prooien. De shooters van deze attractie worden compleet vervangen door een beleving met lantaarns, waarmee aan de tot in detail uitgevoerde setting een nieuwe, duistere dimensie wordt toegevoegd.

Horrorwood-entertainment en Festivalsfeer

Hypno-Casting is terug! Stephan Nölle, betoveraar van de zinnen, zit al klaar in zijn casting-studio om bezoekers met zijn hypnosekunsten te ontvoeren naar de wereld van het onderbewuste. Blijft uiteindelijk altijd de vraag: Was het nu echt of speelt zich alles alleen maar in het hoofd van de toeschouwer af?

Voor wie erin is geslaagd aan de duivelse gevaren in de Horrorwood Studio’s te ontsnappen, stapt in de scare zone “Acid Rain” voor de volgende Halloween-Party. De soundtrack voor de partyscène van de horrorfilm wordt ook dit jaar verzorgd door DJ Max Bering, niet alleen bekend van het festival Parookaville, maar ook van zijn optreden met grote namen als David Guetta, Felix Jaehn en Martin Solveig. En dit jaar staan drie bekende gast-dj’s op het programma: Zo zullen T.M.O., Oliver Magenta en MBP bij hem aan de turntables aanschuiven.

Om het gastronomische aspect en de festivalsfeer verder uit te breiden, zal de jarenlange partner van Movie Park voor B2B-events Caab Events met een foodtruck en culinaire snacks aanwezig zijn.

Nog meer bloodbusters voor het 24e Halloween Horror Festival

In de Roxy 4-D bioscoop duikt het kwaad opnieuw op uit dieptes van de riolering van Derry in de vorm van de film “It” van Stephen King.

Bovendien wordt in de Horrorwood Studio’s, na het vallen van de duisternis, gewerkt aan een nieuwe horrorfilm: In de achtbaan-bloodbuster “Movie Park Studio Tour – Final Cut” worden de laatste filmopnames van de dag door monsters verzorgd. Vanaf 24 september zijn bezoekers van 16 jaar en ouder dagelijks vanaf 18:30 uur welkom in de Special Edition.

Klaar voor een volgende ronde “Baboo Twister Express”? De populaire “MP Xpress”-variant brengt bezoekers ook dit jaar weer een stukje dichter bij gene zijde en neemt ze met lichteffecten en rockmuziek mee naar nieuwe tussenwerelden.

Voor gezinnen is er in Movie Park Germany dagelijks tussen 12:00 en 17:00 uur opnieuw de populaire Kinder-Halloween in Nickland. Naast een stro-labyrint op de botsauto-baan “Back at the Barnyard Bumpers” en het kinder-horrorhuis worden er voor de Halloweenfans tussen de 4 en 11 jaar nog tal van andere activiteiten georganiseerd.

Tickets voor het Halloween Horror Festival

Een ticket voor Movie Park geeft recht op een verblijf van twaalf uur, inclusief vier uur Halloween Horror Festival met in de straten een griezelige sfeer en ijzingwekkende ontmoetingen met monsters in de drie scare zones. Movie Park Germany raadt de Halloween-fans ook dit jaar aan om hun tickets online te kopen. Dat neemt niet weg dat de dagkassa dagelijks geopend is voor de bezoeker die spontaan langskomt.

Maar tijd-tickets voor de horrorhuizen kunnen uitsluitend online worden gekocht en moeten bovendien bij de ingang van het park worden gereserveerd. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.moviepark.de/extras. Verdere ticket specials voor het Halloween Horror Festival zijn in planning. Meer informatie volgt binnenkort op de website van het park.

Kijk voor meer info over het Halloween Horror Festival op www.halloween-horror-festival.de of op www.movieparkgermany.de/nl