Halloween Bobbejaanland

De M-Kids zongen het al heel luid in mijn jeugd en het is nog steeds de absolute waarheid: Halloween is mijn favoriete feest! Maar de Halloween die we vandaag de dag kennen, is al helemaal niet meer de Halloween zoals we deze jaren geleden kenden.

Deze versie is dan wel van #LikeMe, maar is opgenomen achter Bobbejaanland!

Waar vroeger er al hier en daar een een Halloween-tocht te bespeuren viel, valt dat eigenlijk in het niets in vergelijking met wat we vandaag in pretparken zien.

Een paar jaar geleden maakte mijn beste vriend Tom – tot zijn grote spijt dit jaar – de belofte om met mij naar Halloween te gaan in Bobbejaanland – want als er 1 park in België werk maakt van Halloween, dan is het wel Bobbejaanland – en alle spookhuizen te doen.

Een beetje wit in het gezicht – en vol angst voor het onbekende – pikte ik op de ochtend van de eerste nocturne Tom op. Of hij het zag zitten was snel duidelijk, maar er was genoeg angst in zijn stem te horen. Of oordeel vooral maar zelf…

Eens aangekomen in het park gaan we op trektocht rond in het park, de sfeer opsnuiven en gaan we op verkenning wat ons te wachten staat. Een ritje in de topattractie van het park – de enige echte Horse Pedalo – later en we eindigen in de shop vooraan in het park waar we de nieuwe pin – I survived Halloween – aankopen. Ik speld de mijne al op – want alle spookhuizen in het park heb ik reeds gedaan, ook al Wrecked – maar Tom mag het pas opspelden van mij nadat alle spookhuisjes gedaan zijn.

Om 13:00 werden we verwacht door het park aan Wrecked, waar we als pers het spookhuis mochten verkennen. Eerst gingen we samen met het team van Bobfans erin, maar uiteindelijk splitst onze groep zich op en belanden we met 3 in Wrecked. Nu, ik kan hier mijn mening over beschrijven, maar laten we vooral eens luisteren naar hoe Tom dit ervaren heeft..

Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar ineens was het zover. Ik kreeg een bericht van een goede vriend die ik vorig jaar beloofd had om alle spookhuizen gaan mee te doen in Bobbejaanland. En de moed zakte me in mijn schoenen.
Na een wat toch zeer lange rit leek, vooral met de angst die ik had, geweldige muziek, waren we er. En ik wist niet wat er me te wachten stond. Een beetje rondwandelen en de sfeer opsnuiven later en de tijd was aangebroken. Het eerste spookhuis dat ik ooit zou doen. WRECKED. In grote letters op een mast stond dit bij de ingang. En wat voor een spookhuis was het. Ineens in het begin al geschrokken, met spoed door de introkamer en dan blindelings proberen een weg te banen door heel het parcours. Goed gezien, of allez, ik kon minder goed zien op bepaalde stukken door de rook die er hing. Een van de grote troeven van een spookhuis, waardoor het makkelijker word om iemand te laten verschieten. Een labyrinth door ongelofelijk mooie taferelen, zeer sfeervolle horror, en af en toe wel een effectje waarvan ik verschoot. En dan het einde was fenomenaal.

Wrecked is dan ook – zelfs voor een doorgewinterde Halloween-fanaat als mezelf – een topspookhuis. Vooral het prachtige decor in het spookhuis – net zoals Alice in Horrorland is dit huis van de hand van Kabuki – lift dit spookhuis naar een eenzame hoogte.

Speciaal aan Wrecked is dat er een aantal effecten in verwerkt zijn die ik nog niet eerder verwerkt zag in een spookhuis – of toch niet in België. Ik ga niet verklappen wat er juist in gebeurt, maar bijna het voltallige team van Bobfans kwam er goed nat uit (geen zorgen, dit kan je vermijden). Van Sonar valt er niets meer te herkennen.

Bobbejaanland bouwt jaar na jaar verder aan het park met Halloween en dat is duidelijk te zien. Zo zijn er dit jaar in heel wat spookhuizen wijzigingen gebeurd: de laatste scene in Alice in Horrorland werd volledig veranderd, de eerste scene van CORP Pest Control is volledig veranderd (en het spookhuis is iets langer geworden) en de kruiptunnel bij Texas Butcher werd weggehaald.

Ik wil ook vermelden dat dit jaar de acteurs beter in hun rol zaten dan ooit, vol overtuiging en dat viel niet alleen in de spookhuizen op, maar ook in de scare zones buiten. Elke scare zone had zijn eigen showtjes, wat veel leven bracht.

Met andere woorden, we hadden een top-dag in Bobbejaanland en kunnen het niet genoeg aanraden. Het park is ongetwijfeld de beste in Halloween in België… en Tom, die is helemaal van zijn angst afgeholpen. Tot volgend jaar? 😉