Grootste beurs voor cloud- en hostingindustrie

Deze week worden in het Europa-Park Resort duizenden bezoekers verwacht op ’s werelds grootste vakbeurs en conferentie voor de cloud- en hosting-industrie.

De deelnemers van CloudFest komen uit meer dan 80 landen om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Zaterdag 25 maart opent het zomerseizoen van het attractiepark en zijn reguliere bezoekers weer van harte welkom.

Fotocredit; Europa-Park

Sinds 2003 combineert CloudFest boeiende lezingen, discussierondes over de thema’s cloud en hosting, eersteklas entertainment en de mogelijkheid om te netwerken. Dit jaar ligt de focus op ‘het opbouwen van een veilige cloud’. Niet alleen presenteren 120 bedrijven op de beursvloer hun oplossingen hiervoor, ook in lezingen staat dit thema centraal. Zo zullen twee zogeheten ‘key-holders’ aan het woord komen. Samen met 19 andere personen bewaken zij de kernfuncties van het internet. Tijdens Cloudfest leggen ze uit hoe ze de wereld behoeden voor ‘digitale storingen’. Voor een andere lezing is namens de anonieme groep ‘Cyber Partisans” uit Wit-Rusland woordvoerder Yuliana Shemtovets aanwezig. In haar presentatie gaat ze in op de strijd van de hacktivisten, eerst tegen de eigen regering maar sinds de inval in Oekraïne ook tegen de Russische infrastructuur. De groep ontwikkelt eveneens tools waarmee demonstranten veilig kunnen communiceren.

In de avonduren gaat het CloudFest verder met een uitgebreid entertainmentprogramma. Onder andere staan enkele netwerk-evenementen en een BierFest op het programma.

Fotocredit; Europa-Park

Op zaterdag 25 maart start het officiële parkseizoen. In de week ervoor vindt het CloudFest plaats. Jaarlijks worden in Europa-Park zo’n 1.300 evenementen voor bedrijven en organisaties georganiseerd. Hiervoor is de afdeling Confertainment verantwoordelijk. Deze naam is een samentrekking van de woorden ‘conferences’ en ‘entertainment’. Naast een attractiepark met meer dan 100 attracties en een waterpark kan Confertainment ook gebruik maken van tientallen evenementlocaties, diverse theaters, 6 themahotels, 300 artiesten en eigen cateringfaciliteiten.