Grootste beurs ter wereld in Europa-Park

Van 22 tot 24 maart 2022 worden in Europa-Park ongeveer 7.000 bezoekers verwacht op ’s werelds grootste vakbeurs en conferentie voor de cloud- en hosting-industrie. Onder de deelnemers van CloudFest zijn vele prominente vertegenwoordigers van de industrie uit meer dan 70 landen.

Sinds 2003 combineert CloudFest boeiende lezingen, discussierondes over de thema’s cloud en hosting, eersteklas entertainment en de mogelijkheid om te netwerken. Een van de keynote speakers is dit jaar Yuval Noah Harari. De professor, historicus en bestsellerauteur van “Sapiens: A Brief History of Humankind”, “Homo Deus: A Brief History of Tomorrow” en “21 Lessons for the 21st Century” heeft wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht in 65 talen. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste denkers op het wereldtoneel. Bovendien zal kwantumfysicus en professioneel balletdanser dr. Merritt Moore een unieke dansrobot presenteren. Zij zegt: “De technologie is zo ver gevorderd dat de enige grens onze verbeelding is.”

Credits; Europa-Park

In de avonduren gaat het CloudFest verder met een eersteklas entertainmentprogramma in het grootste attractiepark van Duitsland. Op het programma staan onder andere een netwerk-evenement en een traditioneel Bierfest.

Op 19 en 20 maart is Europa-Park tijdens het Pre Opening Weekend voor het publiek geopend. Op zaterdag 26 maart start het officiĆ«le parkseizoen. De dagen ertussen vindt het CloudFest plaats. Jaarlijks worden in Europa-Park zo’n 1.300 evenementen voor bedrijven en organisaties georganiseerd. Speciaal hiervoor is een afdeling opgericht – Confertainment: een samentrekking van de woorden ‘conferences’ en ‘entertainment’. Naast een attractiepark met meer dan 100 attracties kan Confertainment ook gebruik maken van tientallen evenementlocaties, diverse theaters, 6 themahotels, 300 artiesten en eigen cateringfaciliteiten.