Go Baby Go by VIVES Belgium

Op woensdag 29 maart kwamen 12 kindjes met een motorische beperking samen met hun ouders terug naar het Buurtpolitie Verkeerspark in Plopsland De Panne om te evalueren hoe het gebruik van een elektrisch autootje hun levenskwaliteit verbetert.

Dit gebeurt in het kader van het “Go Baby Go by VIVES Belgium” project.

Sinds 2017 ontvingen in totaal reeds 48 kindjes met een motorische beperking een elektrisch autootje dankzij het “Go Baby Go by VIVES Belgium” project. De autootjes werden in het verleden steeds op maat gemaakt van elk kindje. Dit gebeurde na een uitgebreide screening door studenten en docenten van de bacheloropleidingen ergotherapie, logopedie en zorgtechnologie van Hogeschool VIVES. Zij observeerden de kindjes uitvoerig en gingen in nauw overleg met de ouders aan de slag om ieder autootje tegemoet te laten komen aan de persoonlijke noden van elk kind. Zo werd bijvoorbeeld een gaspedaal vervangen door een grote drukknop of werd een extra frame en vijfpuntengordel voorzien.

Het doel van het project is om kinderen, die beperkt zijn in hun mobiliteit, mobieler en sociaal actiever te maken dankzij het autootje. Zo kunnen de kindjes zich voortaan verplaatsen op de speelplaats, waar ze voorheen passief moesten toekijken vanuit hun rolstoel. Dankzij diverse sponsors werden de autootjes kosteloos ter beschikking gesteld aan de kindjes.

Woensdag 29 maart mogen de kindjes opnieuw hun rijkunsten tonen in het Buurtpolitie Verkeerspark in Plopsaland De Panne. Daarbij krijgen de kindjes de gelegenheid om elkaar terug te zien maar zal er in de eerste plaats vooral geëvalueerd worden hoe het autootje de levenskwaliteit van de kindjes heeft verbeterd. Bovendien zal ook hun rijgedrag geobserveerd worden en zullen docenten en studenten van de opleidingen logopedie en ergotherapie vragen kunnen stellen aan de ouders omtrent het gebruik van de autootjes. Op die manier kan bekeken worden of extra opvolging aangewezen is of niet. “We zijn heel trots dat we dit mooie project van VIVES voor het tweede jaar op rij mogen ondersteunen, samen met onze partner Van Mossel Vereenooghe, en dat we alle kindjes samen met hun ouders opnieuw een magische dag kunnen bezorgen”, aldus parkmanager Wim Wauters.