Giant Bugs

ZOO Planckendael organiseert van 2 december tot 15 januari 2023 de tweede editie van zijn lichtfestival.

“Vorig jaar verlichtten de dinosaurussen de winter van de mensen. Nu kunnen ze zich komen verwonderen over insecten en insecteneters”, zegt woordvoerster Ilse Segers.

Videocredit; Zoo Planckendael
Voor de durvers

Het lichtavontuur is voorzien voor kleine en grote avonturiers, die best wel wat durven. “Tijdens ‘Giant bugs and those that eat them’ wandel je door een bijenkorf of tussen de poten van een torenhoge spin. Echt iets voor durvers dus. Ga op zoek naar de tarantula of volg de lampjes naar een indrukwekkende bidsprinkhaan. Een unieke kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de wondere wereld van insecten!”

De lichtobjecten zijn opnieuw van de hand van de makers van China Light ZOO. “Een lichtfestival is een manier waarop mensen mekaar geluk en alle goeds wensen op het einde van het jaar. Een mooie, warme boodschap die we deze winter dus ook in ZOO Planckendael willen verderzetten.” Extra gezelligheid creëert ZOO Planckendael met de mogelijkheid om te genieten van smakelijke smoutebollen en warme chocomelk.

Tickets kopen kan vanaf nu via de website www.ZOOplanckendael.be. Voor abonnees van de parken geldt een korting.

Eén lichtfestival

Voor ZOO Planckendael volgt er dus een tweede editie, maar in ZOO Antwerpen organiseert de dierentuin dit jaar geen lichtfestival. “Samen met onze Chinese partner hebben we ervoor gekozen om dit jaar af te wisselen in locatie. De investering en logistieke onderneming die bij zo’n lichtfestival komt kijken is stevig. Wanneer het corona- en energieklimaat ons geen eenduidige zekerheid kan bieden, kiezen we er dan ook voor om te alterneren per park. Op die manier kunnen we onze inspanningen en aandacht ook concentreren op telkens één thema in één park, dat perfect bij de dierentuin past.”

Fotocredit; Zoo Planckendael
Praktisch

Het lichtfestival combineren met een bezoek aan het park? Dat kan! Hou er rekening mee dat het park sluit om 16u. Tussen 16u en 18u is restaurant Toepaja uitzonderlijk geopend om iets te eten alvorens een bezoek aan GIANT BUGS AND THOSE THAT EAT THEM te starten. Ga nadien op het gekozen tijdslot met het toegangsticket naar de hoofdingang van het park bij de shop. Veel plezier!