Geboortegolf in zoowereld

Het gaat weer goed vooruit in de zoo wereld.
We ontvingen weer veel geboortes en hebben deze allemaal in dit bericht gezet.

Reuzenmiereneter in ZooParc Overloon

In ZooParc Overloon is een gezonde reuzenmiereneter geboren. Moeder Tousle is in de nacht van donderdag op vrijdag bevallen na een dracht van ongeveer zes maanden. Het geslacht van het jonge dier is nog niet bekend.

Of de reuzenmiereneter drachtig was, wisten de dierenverzorgers nog niet zo heel lang zeker. Dierenverzorger Max Kronier: “Reuzenmiereneters leven solitair, dat betekent dat ze het liefst alleen leven tenzij de vrouw vruchtbaar is. De moeder is al wat ouder, maar toch hebben we haar bij de man gezet en we hebben dekkingen gezien. De vacht van de reuzenmiereneter is erg dik. Het was dus nog even afwachten of ze drachtig was. Op een bepaald moment werd ze wel zichtbaar dikker, dan wordt het een kwestie van afwachten!”

Fotocredit: ZooParc Overloon
ijsberenjong in Dierenrijk Mierlo

In Dierenrijk is een gezonde ijsbeer geboren. De bevalling vond in alle rust plaats in de kraamkamer van ijsbeer Frimas. Moeder en de pasgeborene maken het goed.

Hoofd dierenverzorger Stephan Rijnen: “Begin november merkten we dat de moeder zich ging terugtrekken in de kraamkamer. Daaruit konden we opmaken dat de paringen die we in maart hebben gezien, hoogstwaarschijnlijk succesvol waren! Een ijsberendracht duurt ongeveer acht maanden, dus het was nog even afwachten. Dinsdagochtend bekeken we de camerabeelden en ontdekten goed nieuws! Een jonge ijsbeer ter grootte van een cavia lag bij moeder Frimas.”

Fotocredit: Dierenrijk Mierlo