Filmische voortzetting

De laatste flap voor het seizoen 2022 in Movie Park Germany is geslagen en het resultaat na 204 dagen parkexploitatie is iets om trots op te zijn.

Duitslands grootste film- en attractiepark sluit het jaar af met sterke bezoekersaantallen en evenaart daarmee vrijwel het succesvolle seizoen 2019.

“We zijn erg blij dat Hollywood in Germany zoals verwacht en zoals gepland eind maart de studiodeuren kon openen. We hebben een goede start gehad in zowel het voorjaar als in de zomer. Na de laatste twee jaar van de pandemie zagen we een toegenomen inhaalvraag van onze gasten. Vooral het Halloween Horror Festival bracht ons uitstekende bezoekersaantallen”, aldus directeur Thorsten Backhaus. “Ook de ontwikkelingen van onze touroperator Movie Park Holidays zijn zeer positief. Veel bezoekers bezochten ons direct voor twee dagen en boekten een nacht in een van onze meer dan 50 partnerhotels.”

Fotocredit; Movie Park Germany

Hollywood in Germany stond dit jaar in een nieuw licht en zo konden de gasten opnieuw genieten van meer Hollywood-entertainment. De populaire stuntshow “Crazy Cops New York – de Kameleon” vierde zijn comeback aan het begin van het seizoen en na een onderbreking van twee jaar als gevolg van corona. Vanaf juli trok de nieuwe Magic Show “Sherlock Holmes – A Game of Mystery” talrijke gasten naar Studio 7. Met Christian Farla kon het park hiervoor een gerenommeerde en meermaals bekroonde illusionist op het toneel brengen en de acht weken durende show werd zeer goed ontvangen door het publiek. Daarnaast werd het programma uitgebreid met de Plaza Show “Hooray For Hollywood”, een jetskishow en het gewone Street Entertainment. Het Cheerleading Championship en de Cosplay Day vonden ook dit jaar weer plaats.

Bovendien waren er nog meer nieuwigheden te ontdekken op de set: De nieuwe shop “Gate 1”, die direct grenst aan de familieachtbaan “Movie Park Studio Tour”, werd geopend en biedt sindsdien bijpassende merchandise voor de attractie en Dunkin’ Donuts-specialiteiten. In de zomer is een nieuwe kinderspeelplaats in gebruik genomen bij de Santa Monica Pier. Er werd ook geïnvesteerd in de interne infrastructuur van het park en in de algemene uitstraling. Naast kleinere vernieuwingen, zoals vers geschilderde gevels of thematische parkbankjes, werden in het park een moderne Site Sound System en 250 nieuwe luidsprekers geïnstalleerd.

Het seizoenfinale 2022 was het 24e Halloween Horror Festival eind september. Met 27 evenementdagen kende het kwaad in de vorm van zombies, monsters en andere wezens geen genade en spookte de Horrorwood Studios langer dan ooit tevoren. Op sommige evenementdagen was Halloween in Movie Park zowaar uitverkocht. “Onze nieuwigheden werden heel goed ontvangen door onze gasten, wat ons alleen nog meer aanspoort,” zegt Manuel Prossotowicz, projectleider Halloween. “Volgend jaar vieren we ons 25-jarig Halloween-jubileum, waar we natuurlijk met spanning naar uitkijken. We zullen weer met enkele verrassingen komen om de gasten mee te nemen naar de donkere schaduwkant van de Horrorwood Studios.” Onmiddellijk na de start van de ticketverkoop was het horrorhuis-noviteit “Hell House” al voor 95 procent uitverkocht voor het hele Halloween-evenement. Het overtuigde de gasten vooral met een immersieve ervaring en leidde naar een mysterieuze Lost Place die de oorsprong van de Horrorwood Studios onthulde. Ook de kwalitatief hoogwaardige, nieuwe Horror Live Show “Madhouse – Insanity Lives Here” met artiesten uit de hele wereld genoot zo’n grote populariteit dat het een aanbevelingspercentage van 90 procent noteerde. Evenzo maakte de Mapping Show “Horrorwood Rises” deel uit van het duivelse attractiemenu van 2022 en vond veel bijval bij de gasten. Met in totaal acht horrorhuizen, drie scare zones, vier shows en een live DJ alsook ongeveer 270 monsters was het Halloween Horror Festival dit jaar opnieuw gegroeid. Op 1 oktober werd in samenwerking met het Amerikaanse initiatief Haunters Against Hate verder een Special Halloween Event Day gehouden om een internationaal voorbeeld te geven voor tolerantie en gelijkwaardigheid.

Fotocredit; Movie Park Germany

Movie Park stond een hele vijf keer op het podium van de winnaars van de Parkscout Publieksprijs 2022 en behaalde zelfs drie keer de eerste plaats: Het Halloween Horror Festival werd bekroond als “Beste Evenement”, de Stunt Show als “Beste Show” en de Movie Park Studio Tour als “Beste Familieachtbaan”.

Het seizoen 2022 in Movie Park Germany is nu met succes voorbij, maar laat alle gasten en pretparkfans nu al achter met een grote cliffhanger: Een nieuwe filmische actie-blockbuster is al in productie! In de loop van de winter wordt de Stunt Show, inclusief decor en verhaallijn, volledig opnieuw ontworpen en thematisch verder gekoppeld aan het Hollywood DNA van het park. Het populaire Folco stuntteam neemt nieuwe rollen aan en verhuist direct naar de filmstad Los Angeles. De première van de nieuwe stuntshow is gepland voor juni 2023.

Het park neemt nu afscheid en houdt zijn jaarlijkse winterstop. De deuren van de Movie Park Studios gaan weer open op 24 maart 2023.