Festival Brew@theZoo bijna uitverkocht

De tweede editie van Brew@theZoo is bijna uitverkocht. Voor zaterdag 24 juni is al 90 procent van de kaarten verkocht en ook vrijdag 23 juni gaat hard. Het aantal bezoekers is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, het aantal brouwers, biersoorten en eetgelegenheden ook. Hiermee behoort het inmiddels tot een van de grootste speciaal bierfestivals van Nederland.

Brew@theZoo is een samenwerking met Swinkels Family Brewers. In 2022 was het bierfestival tussen de dieren al een groot succes, dit jaar wordt er daarom nog groter uitgepakt: bezoekers kunnen hun hart ophalen aan ruim 200 bieren van meer dan 50 topbrouwerijen. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor cheeta’s in Botswana – inmiddels is er al ruim 6000 euro opgehaald met de kaartverkoop.

Het Safaripark is deze dagen speciaal in de avonduren geopend van 17.30 uur tot 22.30 uur. Op vijf verschillende pleinen die verspreid liggen over het hele wildlifepark worden de lekkerste speciaalbieren aangeboden en is er een grote diversiteit aan food te vinden.

Bierboot

Daarnaast zijn er diverse vormen van entertainment. Er treden verschillende dj’s op, er is live muziek en er vaart een speciale bierboot met biersommelier, waarop je met een exclusief gezelschap de fijnste kneepjes van het bierproeven leert. De wandel-, bus én bootsafari zijn inbegrepen bij de toegang.

Brouwerijen als De Molen (Bodegraven), Uiltje Brewing Company (Haarlem) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven) zijn aanwezig. Ook kunnen bezoekers bieren proeven van plaatselijke brouwerijen, zoals Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en De Roos (Hilvarenbeek).

Bijzondere samenwerking

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen: “Het is heel mooi om te zien dat er zo veel animo is. Met de verdubbeling van het aanbod aan speciaalbieren, foodpunten en de uitbreiding van het entertainment en de mooie extra’s van de bierboot, hoopten we hier natuurlijk op, maar het blijft altijd spannend. We zijn heel trots op wat we allemaal hebben kunnen organiseren en dat speciaalbier- en dierliefhebbers dit jaar in nog grotere getalen onderdeel willen uitmaken van dit fantastische en ludieke bierfestival.’’  

 

Thijs de Kort, horecadirecteur bij Swinkels Family Brewers: “We zijn blij dat we dit jaar wederom met Beekse Bergen en een groot aantal brouwerijen samenwerken om speciaalbierliefhebbers nog meer bierstijlen en -smaken te laten ontdekken, zelfs een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dat dit kan tussen de wilde dieren en hiermee ook nog het goede doel steunen, maakt deze samenwerking zo bijzonder.”

Tickets zijn te koop

Er zijn nog een beperkt aantal tickets te koop via www.brewatthezoo.nl. Een ticket kost 45 euro. Inbegrepen bij de prijs zijn 3 muntjes voor een hapje, 5 muntjes voor een drankje, een eigen Brew@theZoo proefglas en een goodiebag. Een Brew@theZoo ticket geeft toegang tot het park van 17.30 uur tot 22.30 uur.

Het is mogelijk om van de pendeldienst naar station Tilburg Centraal gebruik te maken. Meer informatie hierover staat op de website. Het festival heeft een minimumleeftijd van 18 jaar.