Ferrari F40 Lego® Model

Hij heeft misschien niet meer dan 470 pk, maar hij is opgebouwd uit meer dan 358.000 LEGO®-elementen, weegt meer dan 3000 pond en is een unieke replica van een van de beroemdste Ferrari-voertuigen ooit gemaakt.

De eerste – ooit levensgroot Ferrari F40-model ontwikkeld door de LEGO Group zal te zien zijn als onderdeel van de nieuwe attractie van LEGOLAND® California Resort, LEGO Ferrari Build and Race, die op 12 mei 2022 wordt geopend.

Het Ferrari F40-model kostte een team van ontwerpers en bouwers meer dan 1.800 uur om te ontwikkelen en meer dan 1.900 uur om de high-performance ultra-luxe sportwagen te bouwen. De LEGO-versie, die lijkt op de echte F40 Ferrari, is qua grootte vergelijkbaar met een lengte van 14 voet, meer dan zes voet breed, 1,2 voet lang en een wielbasis van 8 voet.

Credits; Legoland California

Het nieuwe LEGO-model zal te zien zijn in de garage van LEGOLAND California’s nieuwe interactieve attractie, LEGO Ferrari Build and Race. Toekomstige bouwers, chauffeurs en enthousiastelingen krijgen de kans om binnen te zitten, foto’s te maken en vooral geïnspireerd te raken door het levensgrote LEGO-voertuig. De garage is een van de drie interactieve zones die ook het bouw- en testgebied omvat, en een digitale racebaan waar gasten hun eigen LEGO Ferrari digitaal kunnen racen tegen andere auto’s voor de snelste ronde. De nieuwe attractie plaatst gasten aan het stuur terwijl ze hun creativiteit en verbeeldingskracht gebruiken om te bouwen, te testen en te racen.