Extra aandacht aan bedreigde diersoorten

In de voorjaarsvakantie vindt de Wilde Wildlife Week plaats in DierenPark Amersfoort, waarin het park verschillende bedreigde diersoorten in het zonnetje zet. Bezoekers ontdekken welke diersoorten op de rode lijst van de IUCN staan en hoe zijzelf kunnen helpen om de natuur te beschermen. De rode panda, de giraffe en de hyena staan dit jaar centraal. “Wij vinden het belangrijk om kinderen te activeren om zich in te zetten voor behoud van de natuur”, vertelt projectleider Carlijn Speksnijder. “De Wilde Wildlife Week biedt de kans hier extra aandacht aan te besteden.”

Kinderen kunnen op het Pretplein stemmen op hun favoriete dierproject: de rode panda in het Himalayagebergte, de hyena in Zuid-Afrika of de giraffe op de Keniaanse savanne. Het beschermingsproject met de meeste stemmen krijgt een extra financiële bijdrage van 10.000 euro, boven op het bedrag dat het Wildlife Fund al schenkt. “Daarnaast vertellen verschillende natuurspecialisten unieke dierverhalen tijdens de Kindercolleges en neemt de Gids de bezoeker mee met de Wildlife-rondleiding”, somt Carlijn op. Ook de Wildlife-markt en het gloednieuwe DierenDoolhof zijn onderdeel van het evenement. “Bezoekers struinen door het nieuwe doolhof en ontdekken alles over dieren, hun bedreigde status en het Wildlife Fund.” Op zaterdag 17 februari is Jill Schirnhofer te gast. Zij verzorgt een unieke tekenworkshop, die binnen enkele minuten was uitverkocht.

Er staan meer dan 26.000 diersoorten op de rode lijst van het IUCN (International Union for Conservation of Nature). Mede dankzij de steun van bezoekers schenkt het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund jaarlijks mooie bedragen aan meerdere, wereldwijde projecten. Afgelopen jaar is er zelfs een recordbedrag geschonken. Het park roept haar bezoekers het hele jaar op om zoveel mogelijk petflessen en blikjes in te zamelen om luiaards en hun leefomgeving te beschermen. Carlijn: “De opbrengst gaat dit jaar naar natuurbeschermingsorganisatie Adopteer Regenwoud, die het leefgebied van onder andere de bedreigde luiaard in Costa Rica beschermt. Tijdens de Wilde Wildlife Week (17 t/m 25 februari) laten we de bezoekers zien hoe belangrijk is het is dat deze natuurorganisaties bestaan.” Bezoekers zijn van harte welkom om een uniek voorjaarsuitje te beleven in DierenPark Amersfoort.”