ExplorAR op Kasteel Keverberg in Kessel

Volgende maand wordt op Kasteel Keverberg de eerste ExplorAR experience in Nederland afgerond.

In de ExplorAR-ervaring krijgen bezoekers tablets en verkennen ze letterlijk het kasteel met behulp van een AR-applicatie. Door deze Augmented Reality zoektocht komen bezoekers meer te weten over Baron Frits en de geschiedenis van het prachtige kasteel.

VerkennenAR

Met behulp van het nieuwste product van Lagotronics Projects: ExplorAR, waant de bezoeker zich in een andere wereld. Door de echte wereld te combineren met augmented reality (mixed reality), ervaren bezoekers de echte omgeving terwijl ze tegelijkertijd interactie hebben met de media-inhoud. Bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld teruggaan in de tijd en een historische locatie, evenement of specifiek thema beleven, zonder daarbij de werkelijkheid, de huidige omgeving of thematisering aan te passen.

Hoe werkt het?

Na ontvangst van tablets gaan bezoekers te voet op digitale zoektocht. Tijdens deze zoektocht moeten ze bepaalde locaties vinden met QR-codes. Het scannen van de QR-code ontrafelt een augmented reality-wereld waarin bezoekers een minigame spelen. Ze moeten bijvoorbeeld een raadsel/puzzel oplossen, instructies zoeken of speciale voorwerpen zoeken. De interactieve elementen maken dit een leuke en interessante zoektocht voor het hele gezin.

Credits; Lagotronics
Kasteel Keverberg

Baron Frits was de laatste baron die in het kasteel woonde. In 2015 werd zijn skelet gevonden in de tuinen van het kasteel. Nu wordt Baron Frits weer tot leven gebracht door middel van de nieuwste Augmented Reality-technologie├źn.

In verschillende indrukwekkende zalen gaan bezoekers op zoek naar voorwerpen die meer informatie geven over het verhaal van baron Frits. Baron Frits vertelt het verhaal van zijn eigen leven en ook de geschiedenis van het oude kasteel; in elke kamer wordt een ander deel van het verleden weer tot leven gewekt.

Op dezelfde manier lopen bezoekers door het hele kasteel en leren ze veel over de geschiedenis van het kasteel. Een leuk, uniek en leerzaam uitje voor het hele gezin, of perfect voor een schoolreisje.

Innovatie Project Collectief

Dit mooie, innovatieve project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg. Met steun van subsidieadviesbureau TRIAS ontvingen Kasteel Keverberg en Lagotronics Projects subsidie in het kader van het programma LimburgToerisme, resulterend in deze fantastische samenwerking en de ontwikkeling van de Augmented Reality experience voor Kasteel Keverberg.