Expeditie Bonobo

Omstreeks 8.13u namen we de trein vanuit Tielen richting Mechelen station om daar nog even met de bus tot aan Planckendael te rijden waar we tegen 9.40u aankwamen.

Na onze aanmelding bij de ingang moesten we tot aan de totempaal wandelen met bovenop een Dodo.
Hier werden we dan opgehaald om ons naar Expeditie Bonobo te laten brengen.

We wandelden tot in het kampgebouw van de bonobo waar Linda Van Elsacker, zoölogisch directeur van ZOO Planckendael ons opwachtte.

Het nieuwe bonoboverblijf Expeditie Bonobo is een paradijs voor dieren, bezoekers en wetenschappers! Vijf keer groter dan voorheen. Meer ruimte dus voor verrassende ontmoetingen met de dertien mensapen in ZOO Planckendael. Je ziet ze spelen, vlooien, klimmen, ruziën en het weer bijleggen. De apen worden gestimuleerd in hun natuurlijk gedrag. Ze kunnen ook naar hartenlust met stokken of andere attributen peuteren in termietenheuvels en boomstronken op zoek naar lekkers.

Het buitenverblijf zal binnen enkele weken pas open gaan zodat de bonobo’s eerst aan hun binnenverblijf kunnen wennen.

Na een beetje uitleg gekregen te hebben over de bouw en de bonobo’s zelf werd er gebeld naar de verzorgers om te laten weten dat ze de bonobo’s naar het grootste binnenverblijf te laten komen.
De verzorgers hadden overal eten gelegd alsook heel dicht tegen de ramen bovenaan.

Na ons bezoek gingen we verder op expeditie in de Afrika zone.
We gingen na deze expeditie eerst heerlijk eten in restaurant Toepaja en dat is echt een aanrader.

Hierna gingen we de kinderen even laten ravotten aan de Ooievaar omdat we erna naar de gierenshow wilden gaan kijken.

Na de gierenshow, die echt wel heel interessant was, lieten we de kinderen nog even de lori’s  voederen om daarna huiswaarts te gaan.
Dat ging niet zo vlot omdat er in Lier een ongeval was gebeurd en onze trein was afgeschaft. Hierdoor besloten we dan maar met de bus terug naar huis te keren.
Bedankt De Lijn voor deze goede verbinding en zeer toffe chauffeur.

Wij willen Planckendael heel hard bedanken voor de uitnodiging en wij komen zeker nog eens terug met de kinderen want Planckendael is 100% kindvriendelijk.