EWA Jubilee Award 2022

De European Waterpark Association (EWA) heeft onlangs het waterpark van Europa-Park onderscheiden met de “EWA Jubilee Award 2022”.

De vereniging van Europese zwembaden, thermen en waterparken zette ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de EWA-Awards Waterwereld Rulantica hiermee in de spotlights als een uitzonderlijk project in de branche.

Fotocredit; Europa-Park
Anders dan anders

Met de award wordt met name de ondernemersmoed van de eigenaarsfamilie Mack en de grote innovatiekracht van het project geprezen. Rulantica is een van de grootste gethematiseerde binnen- en buitenwaterparken van Europa en het hele jaar door geopend. De jury was vooral onder de indruk dat bij het concept niet zomaar teruggegrepen werd op bewezen succesvolle concepten. In plaats daarvan is de thematisering van deze unieke avonturenwereld geïnspireerd op een mystiek verhaal rond het legendarische eiland Rulantica. “De realisatie van Rulantica is een mijlpaal in de ontwikkeling van het Europese zwembadlandschap,” zei Markus Achleitner, voorzitter van de European Waterpark Association.

Nog meer waterpret

Sinds de opening in november 2019 is het waterpark continu uitgebreid. In het buitengebied verrees glijbanenbastion ‘Svalgurok’ en extra speelgebieden specifiek voor onze kleine bezoekers. Het schelpvormige gebouw werd uitgebouwd met een bassin waarin men met een VR-bril onderwater kan snorkelen. Bezoekers die op zoek waren naar extra ontspanning kunnen nu op de eerste verdieping terecht in sauna- en relaxruimte Hyggedal. Afgelopen zomer opende Tønnevirvel, de interactieve watercarrousel. En binnenkort zal het park met Nordiskturn de grootste uitbreiding krijgen. Naast 8 spectaculaire glijbanen zal deze glijbaantoren uit extra liggedeeltes en eet- en drinkgelegenheden bestaan.

Fotocredit; Europa-Park
Rulantica, meer dan een naam alleen

Achter Rulantica gaat een veelzijdig verhaal schuil dat speciaal voor Europa-Park is ontwikkeld en dat geïnspireerd is op de Noordse mythologie. Centraal staat het legendarische eiland Rulantica dat al tijden de mensheid fascineert. Heeft het eiland echt bestaan of is het een sprookje? We zullen het misschien nooit weten. In het verleden wilde men dit verdwenen eiland graag vinden omdat het de bron van de eeuwige jeugd bezat. Een zeeslang bewaakte deze bron. Enkele jaren geleden denkt men het skelet van deze zeeslang gevonden te hebben. Dit hangt nu in de lobby van “Krønasår”, het nieuwste Europa-Park-themahotel dat is vormgegeven als natuurhistorisch museum. Dit museum organiseert een grote, permanente expositie over Rulantica in de vorm van een waterpark.

Rulantica is buiten de onderhoudsperiode (14-23 november 2022) en kerstperiode (24 en 25 december 2022) het gehele jaar geopend. Attractiepark Europa-Park is geopend tot en met 8 januari 2023 inclusief 13, 14 en 15 januari 2023. Het zomerseizoen 2023 begint weer op 25 maart 2023.