Europa-Park Summer Night Party

15 uur lang zou het park openblijven die dag met om 23 uur vuurwerk.

Met deze info in gedachten vertrokken wij van Themeparksnews naar Rust. Voor wie Rust niet weet liggen, moet je even op de landkaart kijken tussen de stad Freiburg in Duitsland (Zwarte woud) en Straatsburg in Frankrijk. Rust is een gemeente in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen in het Ortenaukreis.

Voor ons betekent dit een rit van ongeveer 500km. Ja, het is wat verder dan de Efteling of bv Walibi in Waver maar je kan er een meerdaagse van maken en een paar dagen vertoeven in het Zwarte woud of als doorreis naar een zuidelijkere bestemming. En dat is precies wat wij ook deden, al gaan we het hier enkel hebben over wat de titel al meegaf, namelijk de langste dag van het jaar in Europa-Park.

Je zou denken: de dag gaat nog lang duren dus ik kan best wat later toekomen. Ziet er goed uit, maar in het geval van Europa-Park kan je dan beter vroeger gaan. Ik moet er wel bij zeggen dat het weer die dag goed meeviel. Gevolg is dat toen we rond openingstijd toekwamen er al lange rijen wagens stonden richting parking. Je zou dan denken: “hier sta ik even aan te schuiven” maar dat gaat wonderlijk snel. Op een 5-tal minuten stond de wagen geparkeerd en begaven we ons naar de ingang. Ditmaal niet links aan de ingang om Voletarium als eerst te kunnen doen want die hadden we bij ons vorig bezoek al kunnen testen (zie vorig verslag). Het zou vooral een wandel en geniet dag worden. We hebben tijd.

Iedereen heeft na enkele bezoeken wel zijn lievelingsattracties, zijn lievelingsrestaurant of kraampje. Deze reporter houdt van het spookslot, Piraten in Batavië en Alpenexpress “Enzian”. Deze laatste hebben we niet kunnen afvinken van ons lijstje die dag. Door de introductie van VR is de Alpenexpress wereldberoemd geworden in Oostenrijk, toch het Oostenrijks themagedeelte van Europa-Park. De wachtrijen zijn bijgevolg ook langer dan vroeger. Dan maar iets gaan eten.

Een tip die ik graag met jullie deel in de hoop dat jullie dit niet verder vertellen 😉 is dat als je rustig wil eten bij een drukke dag je best al om 11 uur een keuze maakt. Van Oostenrijk naar Ijsland is een kleine wandeling. Ik lijk wel een reus maar vergeet niet dat we nog steeds in Europa-Park zijn en gewoon naar een ander themagedeelte (land) van het park gaan. Bestemming is het Fjord restaurant waar we een maaltijd nuttigen. Dit is dan ook een van onze lievelingsrestaurants in het park samen met Spices waar we ’s avonds zijn gaan eten.

Er zijn wel een aantal extra activiteiten in het park die dag. Zo kan je aan de Euro Tower in het Franse themaland een Steampunk markt bezoeken. Een aantal Steampunk voertuigen bezichtigen en er waren ook een aantal mensen met de Steampunk klederdracht. Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen. 

Iets verder was men een “bloemenwagen” aan het maken met duizenden bloemen. Dit was in samenwerking met de stad Sélestat (F). Een titanenwerkje waarvan je een aantal foto’s kan zien bij het klikken op de link ernaar. Er was ook meer dan voldoende straatanimatie die de mensen vermaken en natuurlijk ook de dagelijkse parade mag niet ontbreken. Ik kan me niet inbeelden dat er iemand zou zeggen: ”ik verveel mij” want er is echt voor jong en oud meer dan genoeg te doen. Heb ik al gesproken van shows?

Op tijd zijn voor een show is niet altijd gemakkelijk. Soms ben je aan de ene kant van het park als er aan de andere kant een show start. Niet eentje, nee er zijn er een tiental. Maar net vandaag toen we in het Italiaanse themaland liepen stonden de deuren van het Variététheater open en konden we nog binnen. De show zou zo starten. “Sonata del carte” is de nieuwe show die er loopt. Dans en spektakel met een op Tommy Cooper lijkende humorgoochelaar maken het geheel heel afwisselend.

Het is nu tijd geworden om ons te bukken want de nacht begint te vallen (grapje). Dit moment was waar we al de hele dag op wachtten. De lichtjes in het park gaan aan en geven het geheel een aparte dimensie. We hadden dit wel al eens gezien in de winter maar nog nooit in de zomer. Zalig om zo doorheen het park te lopen. Prachtig en machtig is dan te gaan kijken naar de Blue Fire die nu echt zijn naam waarmaakt en waar de karretjes als een blauwe vuurpijl hun traject volgen. Het is nu 22u50 en we begeven ons richting het Portugese themaland waar we vanaf het bassin van de Atlantica Supersplash naar het vuurwerk gaan kijken. Het is wat drummen maar we hebben toch een redelijk goed uitzicht punt naar we hopen de juiste richting. Klokslag 23u na de aankondiging van het spektakel via de luidsprekers start een prachtig schouwspel in de lucht. Je zou er honderden foto’s van kunnen nemen maar die geven nooit weer wat je daar ter plaatse meemaakt. De muziek leek ons iets te hard staan maar de knallen van het vuurwerk konden nog net harder. 

Nog nagenietend van het mooie vuurwerk liepen we terug naar de uitgang. Nee, tot 24 uur bleven we niet meer. Net zoals voor het gaan eten gaan we ook iets eerder naar buiten om de grootste drukte op de parking te vermijden. Terug naar huis en een verslag schrijven.

De webmaster hier geeft duidelijke instructies: “Kan ik binnen de week een verslag?” Het is ons net gelukt.