03/04/2017 tot 07/04/2017 Europa-Park

Op maandag 3 april konden we eindelijk vertrekken naar Europa-park.

We vertrokken rond 08.30 om dan met een paar keer te stoppen aan te komen tegen 15.00 aan ons hotel. We hadden 4 nachtjes geboekt in Hotel Colosseo: het 4 sterren hotel van Europa-Park. Na onze bagage op onze kamer gezet te hebben, konden we al eens het park gaan verkennen. Het park zag er weer zeer mooi uit met de prachtige beplanting enz.

We begonnen met de kettingmolen om daarna door te gaan richting Arthur. Natuurlijk hebben de kinderen eerst en vooral alles uitgetest in het sprookjesbos want aan elk huisje was wel iets te beleven.

Aangekomen aan Arthur zetten we de buggy weg bij de gethematiseerde dakjes en konden we door de grote poort het gebied van Arthur betreden. Eenmaal de grote hal binnen gingen we rechts de ingang van Arthur binnen waar we zagen dat de wachttijd op dat moment 20 minuten was. Eerst kan je met je eigen inkom ticket of een ticket dat je krijgt naar een scanner gaan om dan een kastje te nemen waar je jouw bagage veilig kan opbergen. De wachtrij en de attractie zijn optimaal en zeer goed gethematiseerd en de kinderen kregen er geen genoeg van. Ze wilden Arthur zeker in de loop van het verlof terug doen want ze vonden deze attractie echt zeer leuk. De andere  attracties zijn zeker ook uitgetest en goedgekeurd door hen.

Na Arthur verlaten we he het sprookjes gebied om dan het Engelse gedeelte te gaan bezoeken. Daar hebben we nog even de London Bus en Taxi’s gedaan om dan op een rustig tempo naar de hoofdingang te gaan want we moesten naar het Camp Resort. Aangekomen in het Camp Resort konden we vrij snel buiten op het terras plaatsnemen waar we een zeer goed zicht hadden op Silver Star. Het is een aanrader om daar eens te gaan eten. Zeker als het zo een mooi weer is, is het terras echt wel een aanrader en de ribbetjes en hamburgers zijn echt wel zeer lekker. Op dag 2 hebben we ons voorgenomen om een beetje gebied per gebied af te werken om zo toch zeker te zijn dat we alles zouden kunnen zien. We zijn toen ook ’s avonds gaan zwemmen in ons hotel.

We zijn met de kinderen ook iets kleins gaan eten in het Looping restaurant en willen daar het personeel ook wel even van in de bloemetjes zetten want we hadden normaal een tafel nr9 en na het even te vragen mochten we gewoon aan de tafel met de looping gaan zitten. Voor onze kinderen was dit natuurlijk de oogjes heel groot laten worden en genieten van alles dat naar beneden kwam en door de looping ging. We hadden op dag 3 ervoor gekozen om terug het park in te gaan maar deze keer te starten langs de kant van Blue Fire. Deze blijft gewoon geweldig rijden en nadien konden we het niet laten om Wodan te gaan doen en daar heeft iedereen zeer goed van genoten. We hebben deze dag ervoor gekozen om in het Italiaanse gedeelte de show “Sonata Delle Carte” te gaan bekijken en we vonden deze echt geweldig. Muziek, dans, acrobatie en dan de final touch door Steve Eleky was gewoon geweldig. Deze show is zeker een aanrader.

We hadden ons deze dag ook voorgenomen om ’s avonds nog eens te gaan zwemmen en dat hebben we deze keer dan ook gedaan in Hotel Bell Rock. ’s Avonds zijn we dan gaan eten in het buffet restaurant van Hotel Colosseo en daar was zeer veel keuze. Op de laatste dag park hebben we ons echt gefocust op attracties die we terug wilden doen en zijn we nog eens zoals de dag ervoor naar de parade gaan kijken. Deze dag hadden we dan ook tijd gemaakt om naar de ijsshow te gaan kijken: “Angels”. Opgelet! Als je door Nederland gaat, loopt er een piraat rond en dan ook een vrouw die gewoon zeer goed kunnen acteren. De vrouw zie je dronken rondlopen of ze is met een zwaard haar nagels aan het doen.

Samengevat was dit een zeer leuke reis naar een tof park. Wij zeggen meestal “We komen weer thuis” als we naar Europa-Park rijden en we daar aankomen.

Deze vrouw aan de attractie “Autodrom” willen we echt wel in de bloemetjes zetten. Ze staat vol enthousiasme aan haar attractie, verwent elk kind dat er in de wachtrij staat en deed zelfs moeite om een beetje nederlands te spreken. High 5, vuistje, elleboog dat waren haar woorden tegen onze kinderen en als men ingestapt was zelfs beugel beneden en ready, steady go. Een geweldige vrouw die van ons echt wel heel veel respect krijgt en door ons ook als vriendelijkste personeelslid van dit park wordt uitgeroepen.