Energylandia Rally Team

Energylandia Rally Team is klaar om te beginnen aan de Dakar Rally 2024. Woensdag testten de teams opnieuw hun Taurus T3 MAX-auto’s en zochten naar de juiste afstellingen. Elke bestuurder vindt het leuk als de auto zich net iets anders gedraagt, dus moesten ze alle drie individueel aan de slag en de afstelling aanpassen aan hun voorkeuren. Uiteindelijk is elke Energylandia Rally Team-coureur er vrijwel zeker van dat hij precies heeft wat hij wilde.

Op 3 januari begonnen ook de administratieve controles, de distributie van veiligheidsuitrusting en de technische controle. Deze activiteiten duren tot morgenmiddag. Ook op woensdag was er een persconferentie voor de topcoureurs, waarbij Eryk Goczał was uitgenodigd. De deelnemers namen ook deel aan een briefing met de organisator, waar ze details leerden over de proloog en de hele rally.

De tweede dag van intensieve voorbereidingen voor de start van de Dakar Rally ligt achter ons. Vandaag zijn we weer naar de testfase gegaan om onze auto’s te controleren. En na deze twee dagen hard, soms vervelend werken en zoeken naar de juiste afstelling, kan ik eindelijk zeggen dat deze auto precies is wat ik wil dat hij is. Als het gaat om de ophanging, en hoe de auto in het algemeen rijdt, heb ik nog nooit in mijn leven met iets beters gereden – zei Eryk Goczał.

We hebben hier wat nieuwe onderdelen en nieuwe oplossingen meegenomen en we konden het alleen nu en hier testen en controleren – in Saoedi-Arabië. Ik ben dus erg blij dat het allemaal werkt. Morgen hebben we ook een testdag, dus ik denk dat niets ons zal verbazen. Vandaag moest ik ook wat meer tijd doorbrengen met de media, aangezien we een persconferentie en interviews hadden. Ik had daar de eer om tot de beste coureurs ter wereld te behoren. Ik hoop dat ik in deze groep blijf en dat ik binnenkort met hen zal strijden in de T1-klasse – de winnaar van de Dakar Rally 2023 in de T4-klasse samengevat.

De tweede testdag ligt achter ons en ik moet toegeven dat ik absoluut opgetogen ben. Onze auto doet het uitstekend. Voor het eerst sinds ik met deze auto rijd, hebben we een perfecte afstelling. De sfeer is fantastisch, Szymon en ik voelen ons geweldig en we kunnen niet wachten tot de rally begint. We hebben nog een dag werken aan de auto’s voor ons en vrijdag beginnen we de Dakar Rally 2024 met een korte proloog – zei Michał Goczał.

Er is weer een testdag voor de Dakar Rally achter de rug. Onze auto is al heel goed afgesteld, maar ik kan er nog steeds niet helemaal mee overweg. We ontdekken hier voortdurend nieuwe dingen en we proberen zo snel mogelijk te reageren. We hebben de oververhittingsproblemen al opgelost, we hoeven alleen nog maar de besturing af te handelen en dan zal het geweldig zijn. We hebben nog een dag, dus ik denk dat we deze auto zullen voorbereiden zoals hij zou moeten zijn – concludeerde Marek Goczał.

Donderdag gaan de teams verder met testen. De rally begint op 5 januari, wanneer de proloog en startceremonie plaatsvinden.

De partners van het team zijn: Energylandia, Energy2000, Western Camp Resort, Vitabri, Diverse en RMF FM.

Fotocredit: Energylandia