Energylandia 2022

We hebben de laatste informatie gevonden over de ontwikkeling van het Energylandia-pretpark in Zator voor 2022. Het blijkt dat de onlangs aangekondigde nieuwe, 7e zone, Sweet Valley slechts een van de drie geplande investeringen voor dit jaar is! Informatie over het Wonder Wheel is onlangs verschenen op de sociale netwerken van Energylandia. Het is een uniek bouwwerk van 53 meter hoog. Het waterpark wordt uitgebreid met de vierde Bamboo Bay module met 16 nieuwe waterglijbanen.

De uitbreiding van Energylandia en zijn attracties is de basis van de ontwikkeling, die vanaf het allereerste begin van de exploitatie van ons pretpark, d.w.z. vanaf juli 2014, merkbaar was – vertelt Kris Kojder, de woordvoerder van Energylandia. Bekijk welke veranderingen de kaart van het pretpark in Zator zullen beïnvloeden! Lees verder…

Credits; Energylandia
Wonder wiel

In januari van dit jaar werd de voorkant van de werken geopend, die de ruimte scheidde voor de bouw van het eerste reuzenrad in Energylandia, dat zal worden gevestigd in de Dragon Zone, architectonisch verwijzend naar het land van de fantasie. Bouwbedrijven hebben al de basis gelegd voor de witte structuur van een amusementscirkel, te onderscheiden van de houten Zadra-achtbaan. Wonder Wheel, want zo heet het reuzenrad, wordt daarmee de tweede vlaggenschipattractie van deze zone. De locatie was niet toevallig, want er waren talloze argumenten voor de locatie van de witte cirkel, waaronder het uitzicht dat in wezen het hele pretpark beslaat. De 53 meter hoge structuur stelt je in staat om het panorama van de Little Kids Zone, Family en Extreme zones te bewonderen, evenals vanuit een iets dichterbij perspectief, waaghalzen die over het naburige Zadra-parcours of het nabijgelegen Mayan rennen (extreme, rode achtbaan met 5g krachten en vijf inversies). We gaan ook kijken naar Sweet Valley gewijd aan de jongste gasten – de nieuwe, zevende zone van Energylandia, waarvan de première ook gepland staat voor de komende 2022. De fabrikant van het Wonder Wheel is het Nederlandse bedrijf Dutch Wheel, een leider in de productie van dit soort attracties. Het exemplaar dat aan Energylandia wordt geleverd, zal een stationaire versie zijn voor pretparken. Wie geïnteresseerd is in een van de 30 gondels zal zeker niet ontbreken, want het gecombineerde uitzicht op het attractiepark en de prachtige bergketen van de Beskiden vindt u nergens anders! Wie weet, misschien wil iemand op zo’n plek zijn liefde verklaren aan zijn wederhelft. Niemand komt tijd te kort voor deze of enige andere verklaring, want de snelheid van de gondel zal 1,5 m/s bedragen, wat neerkomt op ongeveer 5,4 km/u. Hierdoor kunnen passagiers van dit enorme witte “speelgoed” in alle rust genieten van het adembenemende uitzicht!

Credits; Energylandia
Bamboo Bay – 4e deel van het waterpark

In de zomer zijn de waterattracties de populairste attracties, daarom wordt Zator, en meer bepaald Energylandia, zo vaak en graag een vakantiebestemming voor toeristen uit heel Polen, omdat het een pretpark en een waterpark combineert, waardoor de mogelijkheid om binnen één toegangsbewijs gebruik te maken van verschillende attracties.

Het vorig jaar in gebruik genomen Exotic Island, met twee zwembaden (waaronder een peuterbad van 30 cm diep) en 5 waterglijbanen, wordt dit jaar uitgebreid met een nieuw gedeelte met de al even exotische naam Bamboo Bayi. Zo zal de zone Waterpark 4 modules combineren, rekening houdend met het eerder gepresenteerde Tropical Fun en Big Milk Water Park. De vertegenwoordigers van Energylandia verzekeren dat dit niet het einde is van de wateruitbreiding, en dat de verdere ontwikkeling van het waterpark ook het overdekte gebied zal omvatten. De details geven ze nog niet prijs.

Bamboo Bay zal een dubbele structuur van 16 waterglijbanen huisvesten, waarvan de centrale schakel de zogenaamde “six-track” zal zijn die de visueel ontwikkelde waterglijbanen qua vorm en doorgang verbindt. In tegenstelling tot de glijbaan bij Tropical Fun, gebruiken we de glijbaan hier alleen in badkleding, zonder het gebruik van pontons, en dit zou de rotatie van deelnemers aan dit spel moeten vergroten! Na de opening van Bamboo Bay in Energylandia, zal de waterzone maar liefst 36 waterglijbanen bevatten, 5 zwembaden en meer dan 4.000 ligstoelen op het zandstrand.

Credits; Energylandia
Sweet Valley – de zevende zone is voor kinderen!

Het familiale karakter van het grootste pretpark van Midden-Europa wordt komend seizoen benadrukt door de Sweet Valley candy zone, waar de ontwerpers rekening hielden met de voorkeuren van de jongsten. Dankzij zowel de gepresenteerde vormen als de kleuren van de scenografie, voelen de kinderen zich in het mooiste sprookjesland! De versieringen onthullen de weg naar nog meer prachtige 10 attracties, die overvloedig zullen zijn in “Sweet Valley”. De vlaggenschipattractie voor ouders met kinderen is Choco Chip Creek – een familieachtbaan in de vorm van een stoomtrein, die uit de “koekjesmijn” komt. Het beeld van de visualisatie zelf ziet eruit als “uitgenomen” van de omslag van een favoriet kinderboek, en dit is nog maar het begin. Rijd maximaal op een baan van 1.200 meter en een snelheid van 55 km/u op een constructie die passagiers tot een hoogte van 16,5 meter verheft, zal erg leuk zijn en zal een golf van glimlachen veroorzaken. Kinderen zullen ook genieten van een ritje op een kleinere broer – Honey Harbour, een achtbaan die behoort tot de lagere modellen, waarvan de rijtuigen tot 46 km/u kunnen versnellen. De hoogte wordt 11,7 meter en de baanlengte 254 meter.

Leuk weetje! Hoewel Energylandia nu al het nummer 1 achtbaanpark van Europa is, zal het na de première van twee nieuwe achtbanen zijn positie versterken door maar liefst 20 attracties van dit type te tellen!

Credits; Energylandia

De onthulling van de Sweet Valley Zone is gepland in twee fasen. De eerste betreft de presentatie van attracties voor gebruik door gasten, waaronder naast de bovengenoemde achtbaan: een gedraaide carrousel met Twis’Tea-bekers, een ritje op gestileerde Mini Track’Tour-tractoren geliefd bij kinderen, een ronddraaiend Crazy Barn-huis dat op kraaienpootjes groeit, en drie verschillende carrousels: Bon Balloon, die lijkt op een “magische” boom, Candy Critters of de klassieke, legendarische Candy Carousel. Er zullen ook Bumble Boats zijn, waarmee je in kleine waterblokken kunt komen die plaats bieden aan 3 kinderen of 1 volwassene met een kind. De tweede fase, die de nieuwe zone volledig onthult, zal een groot, multifunctioneel restaurant en entertainmentgebouw zijn, waar diners met een artistieke show, populair in Europese pretparken, mogelijk zullen zijn. Het Town Hall Theatre in Sweet Valley biedt plaats aan 1000 mensen tegelijk, en zijn functie zal het smakelijke karakter van de “Sweet Valley” aanvullen.

Energieke magneet voor actief entertainment!

Actieve recreatie in een attractiepark, of het nu gaat om weekenduitstapjes, meerdaagse gezinsuitstapjes, zakelijke teambuildinguitjes of tenslotte klasuitstapjes, wordt steeds populairder, om nog maar te zwijgen van vakantiedoelen! Energylandia is de grootste faciliteit van dit type in Polen, die elk jaar nieuwe attracties aan zijn gasten toevoegt, waardoor de mogelijkheid en verscheidenheid aan plezier op deze geweldige “speeltuin” voor hele gezinnen wordt verrijkt.