Efteling onthult invulling

Het Huyverwoud, het themagebied rondom de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, krijgt steeds meer gestalte.

Op de bouwplaats zijn duidelijk de eerste tekenen van het compleet nieuwe themagebied te zien. Een schets van ontwerper Jeroen Verheij en een video van de bouwplaats onthullen wat de gast straks gaat beleven. Van horeca en retail tot de 20 meter hoge griezelige attractie Danse Macabre. De ‘wachtreis’ van de attractie, een wachtrij vol beleving, kan door een geheel gezelschap worden ervaren, ongeacht wel of geen beperking. Het themagebied rondom Danse Macabre vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling.

Fotocredit; Efteling
Toegankelijkheid

Bij de ontwikkeling van Danse Macabre heeft toegankelijkheid veel aandacht gehad. “Vanaf het begin was bekend dat het attractietype van Danse Macabre een uitdaging zou worden betreft toegankelijkheid vanwege de grote draaischijf”, vertelt Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. “Er is daarom goed nagedacht over de complete attractiebeleving vanaf binnenkomst bij het themagebied tot en met de uitgang van de attractie. We willen als Efteling een plek voor iedereen zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we samengewerkt met ervaringsdeskundigen en ons laten adviseren door verschillende partners met de expertise over een bepaalde beperking.” Bezoekers met een beperking kunnen Danse Macabre zoveel mogelijk samen met hun gezelschap beleven. Afhankelijk van de behoefte van de bezoeker en soort van beperking, is de attractie wel of niet geheel toegankelijk. Er is een zeer passend alternatief beschikbaar, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door wind-, geluids- en lichteffecten, zodat bezoekers na de beleving ervaringen kunnen delen.

Videocredit; Efteling
Themagebied Huyverwoud

Vanaf 2024 worden Efteling-bezoekers in het Huyverwoud ondergedompeld in een griezelige wereld. Ze betreden het themagebied via een verlaten en vervallen abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een onheilspellend ogende poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruisgang, een mysterieuze kruidentuin, grimmig kerkhof en griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen.

Fotocredit; Efteling