Efteling in concert

Naar aanleiding van het zeventigjarig bestaan organiseerde de Efteling in samenwerking met Cinema in concert: Efteling in concert. 

Het 70-koppig Metropole orkest dompelde, samen met het kamerkoor PA’dam, de toeschouwers onder in de wereld vol wonderen. Van de fata morgana tot de Indische waterlelies, van vogelrok tot de ruiters van Ravelijn. Alle grote hits werden op een prachtige manier vertolkt. Ook het danse macabre van Camille Saint-Saëns mocht niet ontbreken, dit onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. 

Het Metropole orkest geniet wereldwijde erkenning als pop- en jazzorkest. Ze deelden ooit het podium met o.a. Ella Fitzgerald, Bono,… De afgelopen 70 jaar produceerde het orkest meer dan 150 albums en werkte het mee aan duizenden radio- en televisieprogramma’s. De afgelopen jaren werden ze liefst 21 keer genomineerd voor een Grammy.

Kamerorkest PA’dam werd 25 jaar geleden opgericht door dirigent Maria van Nieuwkerken. Haar doel was om zangstudenten van de vier grote conservatoria samen te brengen. Inmiddels is het kamerorkest uitgegroeid tot een eigenzinnig ensemble met een gevarieerde programmering. 

Naast een streling voor het oor was er ook een prachtige visuele reis. Wie het concept van cinema in concert kent, weet dat bij de songs een bijpassende videoclip hoort. Voor Efteling in concert hebben ze een enorm art concept uitgewerkt dat synchroon loopt met de muziek. De visuele invulling van Efteling in concert was in handen van regisseur en conceptmaker Jerom Fischer. Dit deed hij samen met Jason Van Domburg, art director en set ontwerper. Samen ontwierpen ze een wereld van silhouetten en schaduwen die de muziek ondersteunen.

Voor iedere song is er een scène voorzien. De herkenbare silhouetten van karakters uit de Efteling werden getekend door illustrator Annemarieke Kloosterhof. 

Wie er niet bij kon zijn of nog eens wil nagenieten, kan terecht op spotify.  De gehele playlist kan je daar terug opvragen en beluisteren.