Eerste vier elektrische trams

Universal Studios Hollywood introduceert de eerste vier elektrische trams in zijn vloot van 21 Studio Tour-trams. Weer- en functieanker van NBC’s TODAY en co-host, 3rd Hour of TODAY, Al Roker is te zien in een video-introductie aan boord van de trams als onderdeel van de gastervaring.

“Ik ben enorm trots op deze innovatieve onderneming en onze toewijding om een ​​emissievrije Studio Tour-vloot te creëren in samenwerking met ons moederbedrijf en lokale partners”, aldus Scott Strobl, Executive Vice President en General Manager, Universal Studios Hollywood. “Dit is slechts een van de vele stappen die we nemen om ons bedrijf te transformeren in overeenstemming met de CO2-neutrale doelstelling van Comcast NBCUniversal, en tegelijkertijd baanbrekende eersteklas attracties voor onze gasten te ontwikkelen.”

De wereldberoemde Studio Tour achter de schermen is een kenmerkende attractie van Universal Studios Hollywood die al meer dan 55 jaar miljoenen gasten van over de hele wereld heeft meegenomen door authentieke film- en televisieproductiestudio’s, met iconische sets die beroemd zijn geworden in blockbuster films zoals ‘Back to the Future’ en dynamische attracties zoals ‘Fast & Furious—Supercharged’ en ‘King Kong 360 3-D’.

“De Universal Studio Tour is altijd een baanbrekende attractie geweest met veel spanning, opwinding en enge momenten. Ik ben vereerd om deel uit te maken van een ervaring voor volwassenen en kinderen om meer te weten te komen over deze best-in-class elektrische trams die hen door dit iconische studioperceel zullen vervoeren en het milieu zullen helpen, “zei Al Roker.

The Electric Tram at Universal Studios Hollywood

De ombouw naar elektrische trams werd in 2017 geleid door visionairs binnen de technische dienst van Universal Studios Hollywood en vertegenwoordigt enkele van de allereerste en grootste batterijaangedreven, off-road, high-torque en low-speed massaverhuizers in de VS.

De volledige ombouw van de 21 trams van dieselhydraulische motoren naar elektrische zal de CO2-uitstoot helpen verminderen en de gastervaring verbeteren door het geluid van de dieselhydraulische motor te verminderen.

De installatie van inductieve oplaadtechnologie van WAVE (Wireless Advanced Vehicle Electrification) door Ideanomics was een cruciale factor in de conversie die was ontworpen om te voldoen aan de strenge dagelijkse eisen van de trams om door de variërende topografie van de Studio te navigeren. Trams zullen tijdens de normale werking routinematig worden opgeladen aan het begin en het einde van de attractieroute. In combinatie met een regeneratieve remfunctie blijven de trams opladen wanneer ze bergafwaarts rijden, wat zorgt voor extra energie-efficiëntie.

Het uitgebreide ontwerpproces voor de conversie van schone lucht is voortgekomen uit een samenwerking tussen Universal Studios Hollywood en het in L.A. gevestigde Complete Coach Works om de trams opnieuw uit te vinden van dieselhydraulische motoren naar elektrische.

Het project wordt nog steeds mogelijk gemaakt door een subsidie ​​van het South Coast Air Quality Management District – de lokale regelgevende instantie die zich inzet om de luchtvervuiling in de regio te verminderen – die financiering verstrekt om oudere apparatuur te vervangen door schonere die kosteneffectief is en tegelijkertijd de luchtvervuiling. Het werd ook ondersteund door een aanzienlijke investering van Comcast NBCUniversal en Southern California Edison via het Charge Ready Transport Program.

“Het is echt zo opwindend om te zien hoe initiatieven zoals de nieuwe vloot elektrische Studio Tour-trams van Universal Studios Hollywood tot bloei komen – initiatieven die laten zien dat onze publieke en private entiteiten samenwerken om ons steentje bij te dragen aan de bestrijding van luchtkwaliteit en klimaatverandering”, aldus L.A. Councilmember Nithya Raman. “Als nieuw lid van de South Coast Air Quality Management Board wil ik dit soort samenwerkingen verbreden en de positieve effecten die ze voor onze regio en wereld zullen hebben, versnellen. Onze klimaatcrisis vereist dat we dit doen.”