Eerste doodshoofdaapje van het seizoen geboren

In Apenheul is op 23 mei de eerste doodshoofdapenbaby van dit seizoen geboren. En daar zal het niet bij blijven, want er zijn meerdere doodshoofdapen zwanger.

Tussen de bezoekers

Apenheul heeft meer dan 300 apen waarvan ongeveer de helft losloopt tussen de bezoekers, net als de doodshoofdapen. Zij verblijven in Apenheul in een ruim opgezet losloopgebied waar bezoekers heel dicht bij de dieren kunnen komen. Het kleine doodshoofdaapje is dan ook goed te bewonderen op de rug van de moeder.

Veel jonge dieren

Niet alleen bij de doodshoofdapen is er geboortenieuws. De afgelopen weken zijn er ook jongen geboren bij de slingerapen, rode brulapen en roodkruinmangabeys. Een kraambezoek aan het nachtdierenverblijf is ook zeker de moeite waard. Bij de luiaards en doeroecoeli’s, een nachtaapje, is er namelijk ook gezinsuitbreiding. Bonobo Neje en gorilla Kiango zijn alweer ruim 1 jaar oud en halen nu echte peuterstreken uit. Bezoekers kunnen al deze jonge dieren bewonderen tijdens hun bezoek aan Apenheul.

Herken jezelf

Een dagje uit in Apenheul is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Bezoekers ontdekken onder andere wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen apen- en mensengedrag. En ook van het opvoeden van baby’s valt veel te leren. Zo drinken de doodshoofdapenbaby’s de eerste tijd melk bij hun moeder en gaan ze als ze een paar maanden oud zijn naar de crèche. De moeders ‘parkeren’ hun kinderen op een centrale plek in een boom en laten een ander vrouwtje oppassen. Zo hebben ze zelf even de handen vrij. Herkenbaar gedrag voor de vele bezoekers met jonge kinderen.

Korting

Niet alleen de jonge dieren zijn een goede reden om snel naar Apenheul te komen. Tijdens het Hemelvaartweekend (26 t/m 29 mei 2022) krijgen bezoekers extra korting op de entree en kost een kaartje slechts €15,- p.p.