Een zomerfestival in Pairi Daiza

Vanaf 14 juli blijft Pairi Daiza op vrijdagen en zaterdagen open tot 23 uur én organiseert Pairi Daiza een zomerfestival met een rijke waaier aan extra culturele activiteiten om de liefde voor dieren, mensen en culturen nog sterker te voeden.


Driehonderd artiesten uit binnen- en buitenland, waarvan 62 gezelschappen, zullen gedurende 6 weekends optreden op 15 podia verspreid over het domein van 75 hectare.

De zomer is niet alleen het topseizoen voor attracties zoals Pairi Daiza, het is ook het hoogseizoen voor die typische Belgische zomerfestivals, denk maar aan de Gentse Feesten, Beleuvenissen. Elk dorp, elke stad heeft wel een zomerfestival.
Sinds 2016 ontwikkelt Pairi Daiza een reeks optredens die deze festivalcultuur in harmonie brengt met de dieren en parkinrichting. Wanneer de avond over het park valt wordt de magie helemaal compleet.  


Elke ochtend opent het park om 10 uur voor de bezoekers. Vanaf 18 uur verwelkomt het park diverse artiesten, goed voor meer dan 60 uur muziek, meditatie en performances door muzikanten, zangers, dansers, ruiters (Quentin Vaerman) en paarden, clowns, goochelaars, marjonettentheater, en circusartiesten.


Een pretentieloos aanbod voor het hele gezin en voor diverse interessevelden:  Wereldmuziek (van de meertalige Congo-Brusselaar Chibida, salsa-initiaties naar de Cubaanse ritmes van Rey Cabrera y sus Amigos), Klassiek (Vlaams kwintet klassiek geschoolde muzikantes Les Mères Sauvages), Jazz (Nelson Devereaux  speelt met Catsax) , Blues, Folk, Rock ( van lokale helden The Soundbirds tot en met  Lenny Kravitz en U2 cover bands) en Variété met Franse en Belgische muziek op de respectievelijke nationale feestdagen.*


De artiesten treden meerdere keren per avond op, zodat iedereen kan genieten van het entertainmentaanbod en zoveel mogelijk artiesten kan ontdekken.

De Pairi Daiza Membership Card is voordeliger dan menig festivalticket.

De Pairi Daiza Membership Card biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding om van de Estivales en Pairi Daiza doorheen de seizoenen te genieten. De kaart is 365 dagen geldig (met uitzondering van de sluiting in januari) vanaf de datum van het eerste bezoek en biedt voordelen zowel in het park als bij een bezoek aan partnerparken.
 
Members hebben gratis toegang tot alle festiviteiten: 12 zomerfestivals, Balinese feesten, twee Halloween-weken en de sfeer verlichting in de winter, in de lente, met Pasen, …

Estivales 2023 in Pairi Daiza in cijfers 

 

  • 12 nocturnes (elke vrijdag en zaterdag) tussen 14 juli en 19 augustus
  • Optredens van 18u tot 23u
  • 15 podia verspreid over 75 hectare
  • 62 gezelschappen en 300 artiesten
  • Elke week een ander programma
  • De beste deal met de Membership Card