“ Een wereld vol wonderen “ in vier dagen – Efteling

De crew van Themeparksnews beleefde van 21 tem 24 juli 2017 een fantastische “wereld vol wonderen” met een sprookjesachtige overnachting in een luxe appartement Landhuys – Bosrijk, op wandelafstand van het magische themapark Efteling te Kaatsheuvel (Nederland).

 Bij aankomst in de vroege morgen kan je al genieten van alle faciliteiten van de Efteling alvorens je je naar je accommodatie kan begeven, dat vanaf 15u toegankelijk is voor je verblijf.

Je kan je voertuig achterlaten op de speciaal voorziene parking van Bosrijk, dat gelegen is op wandelafstand van de hoofdingang van de Efteling.

Zo gezegd, zo gedaan… ’s morgens genoten we van een eerste kennismaking met het park en rond 15u30 konden we vanaf de parking in Bosrijk naar onze accommodatie rijden tot net voor Landhuys om onze persoonlijke bagage achter te laten en ons te begeven naar onze verblijfplaats voor enkele dagen.

We kozen voor een luxe appartement in het landelijke Landhuys gelegen aan het golfterrein van de Efteling waar je kan genieten van de stilte en rust. De luxe appartementen zijn iets ruimer en comfortabeler dan de gewone appartementen en voorzien van bubbelbad en infrarood sauna. Deze appartementen zijn geschikt voor maximum vier personen en eveneens voorzien van keuken en bijhorend –gerei, kluis, stapelbed, koelkast, microgolfoven, koffiezetapparaat, waterkoker en noem maar op. Een standaardpakket met onder andere koffiecups, thee, melk en suiker, vaatdoeken, afwasproduct, vuilniszakken,… zijn ook in de prijs inbegrepen.

Kortom, alles wat je nodig hebt om je verblijf tot een maximum aan comfort te bieden.

Heel handig is ook het gratis gebruik van Wifi in alle accommodaties en over het gehele park. Gebruik zeker ook de gratis app van de Efteling, waar je meer informatie terugvindt aangaande alle faciliteiten en attracties, alsook het raadplegen van de wachttijden van alle attracties. Heel gebruiksvriendelijk en constant up-to-date.

Bij het betreden van ons verblijf met de elektronische sleutelkaart merken we een speciaal welkomstgeschenk op: een fles schuimwijn voor de volwassenen en fles Sprookjesboom-bubbels voor de kinderen met bijhorende glazen evenals kleurtekeningen en potloden tot een slaapmuts van Klaas Vaak voor ieder die in de accommodatie verblijft.

Het beddengoed staat eveneens in het teken van Klaas Vaak, dat sierlijk pronkt om van een zalige nachtrust te genieten. Na enige tijd doorgebracht te hebben in het appartement om alles netjes uit te pakken, keerden we terug naar het park voor een eerste kennismaking met het pret- en themapark.

Het was, vrijdag 21 juli, de Nationale Feestdag in België en dat merkten we meteen door de aanwezigheid van vele Belgen die een vrije dag hadden.

Vrijdag en zaterdag 21 & 22 juli was het trouwens het “Negen Pleinen Festijn”, dat betekent dat er vele activiteiten doorgaan op verschillende pleinen en plaatsen in het park en het park is geopend tot 23u. Het “Negen Pleinen Festijn” gaat telkens door op vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus en is uiteraard een enorme publiekstrekker

Iedere bezoeker vindt er zijn gading, zowel jong als oud, van muziek en dans tot voorlezingen, voordrachten en ambiance

We genoten met volle teugen van deze festiviteiten in combinatie met het aandurven van de verschillende attracties voor jong en oud. Met de “Negen Pleinen Festijn”-dagen, vrijdag en zaterdag, was het uitstekend zonnig zomerweer. dat was zeker en vast voelbaar door de drukte met wachttijden van meer dan 80 min. aan de meest bezochte attracties.

Eén van de meest bezochte attracties is uiteraard dé nieuwigheid van 2017:

“Symbolica“, paleis der fantasie.

Symbolica is een overdekte familie-attractie, een betoverend paleis waar fantasie tot leven komt. Ga samen op audiëntie bij de koning. Tovenaar Pardoes zorgt ervoor dat elk bezoek verrassend en betoverend is. Dwaal af in de geheime gangen en magische vertrekken en val van de ene verbazing in de andere.

Je hebt keuze uit drie verschillende parcours: de “Schatten”-tour, “Helden”-tour en “Muziek”-tour. 

Deze drie interactieve tours zijn verschillend, waarbij enkele scènes wel gelijklopend zijn en zichtbaar zijn voor iedereen, zoals de audiëntie bij de koning. Wij hebben ze alleszins alle drie bewonderd. Wat voor ons de beste tour is, is moeilijk uit te maken en laat ik in het midden. Het is aan jullie om uit te maken welke tour de beste is en naar welke tour jullie voorkeur uitgaat. 

Om een weerkundig overzicht te maken over deze vier fantastische dagen, kunnen we het volgende zeggen: vrijdag en zaterdag was het prachtig zonnig zomerweer, waarbij we konden genieten van de drukte en het ruime aanbod bij het “Negen Pleinen Festijn” en het park dat geopend was tot 23u. Op zondag en maandag was het park open tot 20u, waarbij een paraplu, regenjas of poncho geen overbodige luxe was. Vele regenbuien met af en toe opklaringen overschaduwden deze dagen.

Niettegenstaande konden we ons meerdaags verblijf verder zetten met het ruim attractie aanbod dat het park te bieden heeft, met een stevige wandeling tussen het overweldigend groen en prachtige natuur. Het prachtige sprookjesbos niet te vergeten, waar we gezellig een wandelingetje kunnen maken, om de allerkleinsten onder ons te voorzien van een wereld waar sprookjes bestaan!

Het park is verdeeld in vier themagebieden: Fantasierijk – Reizenrijk – Ruigrijk en Anderrijk, waar iedereen, zowel jong als oud zijn gading vindt in het attractie aanbod.

De meeste attracties hebben we verspreid over de vier dagen kunnen beleven. Gelukkig maar! 

Enkele uitschieters voor de durvers zijn: Baron 1898 – dive coaster, de Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Python, de Vogel Rok,… Het ruime aanbod van familie attracties zijn eveneens zeker en vast de moeite: Droomvlucht, Carnaval Festival, Fata Morgana, Gondoletta, Villa Volta, en zoveel meer. 

Vergeet ook niet de fantastische show van Raveleijn, met raven, paarden en ruiters. Evenals de prachtige en sensationele watershow is Aquanura een aanrader voor alle leeftijden, écht adembenemend en maar dan de moeite waard.

Maandagmorgen was het jammer genoeg tijd om in te pakken en het prachtige luxe appartement te verlaten (voor 11u), tot onze grote spijt! Niettegenstaande dat je nog de ganse dag kan gebruik maken van het parkbezoek en de vele faciliteiten van het park – er is zelfs een binnenzwembad, waar je eveneens van kan gebruik maken tijdens je verblijf (exclusief voor verblijfsgasten).

Even ontspannen na al het vele wandelen en rustgevend!

Met veel plezier kunnen we terugblikken op rustgevende avonden en nachten met een ontspannend bubbelbad en wellness in de infraroodsauna (met bijhorende badjassen in bruikleen) en een sprookjesachtige nachtrust met Klaas Vaak bij ons in de buurt. Slaapwel!

Jammer genoeg komt er aan elk mooi liedje en belevenis een eind en zijn deze dagen voorbijgevlogen zoals geen ander! Maandagavond keerden we huiswaarts, weliswaar met een vermoeiende blik, maar het was een fantastische, sprookjesachtige en geweldig gevoel. Want, sprookjes bestaan écht!

Efteling: Een wereld vol wonderen en aanrader voor alle leeftijden!

Wij hebben er alvast veel plezier aan beleefd!