Een nieuwe leeuw brengt zorgen.

Bellewaerde Park heeft er sinds kort 3 bewoners bij! Leeuw Nestor en leeuwinnen Numa en Maya zijn goed aangekomen in hun nieuwe thuis. Nu is het moment aangebroken dat ze met elkaar gaan kennismaken én met het vernieuwd buitenverblijf van de leeuwen.

Nestor, de nieuwe leeuwenkoning

Bellewaerde Park heeft opnieuw een leeuw! Nestor is een mannetje van 12 jaar oud en komt uit de Zoo van Antwerpen. Hij krijgt er meteen twee vriendinnetjes bij waarmee hij voor nakomelingen moet zorgen. Leeuwinnen Numa (1,5 jaar) en Maya (2,5 jaar) komen uit Dvůr Králové Zoo, Tsjechië.

Hun komst is zeer belangrijk voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde Park actief aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Vernieuwd leeuwenverblijf

Vanaf 30 maart kunnen bezoekers de leeuw en leeuwinnen in hun nieuwe leefomgeving komen bewonderen. Het leeuwenverblijf werd vorig jaar volledig vernieuwd. De hekken werden vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast werden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan men binnen gluren bij de dieren. Dankzij de aanpassingen aan de verblijven is het steeds mogelijk om de leeuwen te spotten.

De drie leeuwen kregen eerst de kans om aan elkaars geur te wennen. Daarna mochten ze om de beurt naar buiten.
Dierenverzorgers zouden geen tekenen van agressie gezien hebben.
Na enkele dagen verkennen werd besloten om Nestor en Maya samen buiten te laten.
In het begin liep alles goed maar de sfeer sloeg na een tijd om.
Er ontstond een gevecht waar Nestor Maya in de hals beet.
Ondanks verwoede pogingen van de dierenverzorgers overleefde Maya het gevecht niet.
Wij wensen de verzorgers heel veel sterkte toe.

Fotocredit: Bellewaerde