Een hoed vol avontuur

‘t Plezantste land opent op zaterdag 30 maart opnieuw de deuren. Achter de schermen zijn de medewerkers de afgelopen maanden druk bezig geweest om het nieuwe seizoen grondig voor te bereiden. Zo ging er deze winter extra aandacht naar een technische en thematische update van Revolution. En daar bleef het niet bij: ook het show- en entertainmentpogramma kreeg een grondige makeover voor 2024.

1 miljoen euro voor Revolution: de absolute publieksfavoriet.

Bobbejaanland-fans werden de afgelopen weken getrakteerd op een vijfdelige videoreeks over de werkzaamheden die plaatsvonden in Revolution. De iconische attractie met de langste rollercoastertrein ter wereld (56 meter) wordt 35 jaar en dat moest op een gepaste manier – letterlijk en figuurlijk – in de verf worden gezet.

“De wachtrij werd volledig aangepakt, het station werd gerenoveerd en de lichteffecten in de baan werden vervangen en uitgebreid”, vertelt Yves Peeters, Algemeen Directeur. “Maar dat betekent niet dat de trouwe fans een hele nieuwe coaster zullen ontdekken – integendeel. De werken werden uitgevoerd met veel respect voor het verleden van de attractie. Zo werden de gondels bijvoorbeeld opnieuw gelakt in hun oorspronkelijke kleuren. Die authenticiteit vonden we enorm belangrijk. Bobbejaanland is en blijft tenslotte een beetje nostalgie!”

Vanaf zaterdag 30 maart kunnen bezoekers op ontdekking gaan. Het eerste uurtje van de dag wordt speciaal voorbehouden voor de abonnees die zich op voorhand konden registreren voor dit evenement. Meer dan 500 abonnees schreven zich in recordtempo in.

Zet je avontuurlijke hoed op!

Niet alleen in de attracties wordt jaarlijks geïnvesteerd. Ook het show- en entertainmentprogramma – een belangrijke hoeksteen van Bobbejaanland – krijgt de nodige aandacht. “’t Plezantste land is altijd meer geweest dan ‘gewoon een park met attracties’”, vertelt Peggy Verelst, Commercieel & Creatief Directeur. “Dat willen we ook in de toekomst zo houden. Onze bezoekers verwachten een ‘vakantie in één dag’. Die dag moet volgepakt zijn met verschillende belevingen. We willen zowel adrenaline aanbieden als de mogelijkheid om te ontstressen in een mooie, groene en veilige omgeving.” Het park presenteert daarom een sterk entertainmentprogramma, met voor ieder wat wils.

Dinosaurussen zetten het park op stelten.

Van zaterdag 6 april tot en met zondag 30 juni krijgen Bobbejaanland-bezoekers er een beestige extra bij. In de overdekte Arena kunnen avonturiers samen met Ranger Tom op zoek gaan naar meer dan 30 indrukwekkende dinosaurussen. Van T-rex tot D-rex!

De expositie is op elke dag geopend van 13u tot 16u30. Op die momenten wordt ook een bijhorende dino-zoektocht georganiseerd. De expositie en de zoektocht zijn volledig gratis toegankelijk voor alle Bobbejaanland-bezoekers.

Op zaterdag 13 en zondag 14 april organiseert Bobbejaanland een lerarenweekend. Zo kunnen leerkrachten zelf ondervinden dat World of Dinos een ideale schooluitstap is!

Ontdekkingsreizigers zoeken verloren schat in nieuwe duikshow.

Vorig jaar doopte Bobbejaanland klassieker Indiana River om tot Terra Magma. De iconische waterbaan bleef, maar het verhaal werd volledig vernieuwd. Terra Magma bleek een trefpunt voor avonturiers die aangetrokken werden door het mysterie van de vulkaan.

Eén jaar later is Terra Magma populairder dan ooit. Recent werd in de baai een scheepswrak aangetroffen! Het verhaal gaat de ronde dat de bemanningsleden van dit schip erin geslaagd zijn om met een schat aan de haal te gaan. Maar het schip is nooit uit de baai geraakt: het werd tegengehouden door de mysterieuze krachten van de natuur.

Een club avonturiers heeft wilde plannen om de schat op te duiken en het succesvol de baai uit te voeren. Wil je weten of dat lukt? Ontdek het tijdens een 20-minuten durende spannende duikshow, die van zondag 30 juni tot en met zondag 1 september drie keer per dag te bewonderen zal zijn in Bobbejaanland.

“Het is de eerste keer dat Bobbejaanland een show organiseert waarbij zowel het podium als de tribune op het water wordt opgebouwd”, vertelt Peggy Verelst. “De setting zal dus écht uniek zijn. Ook het gegeven van een duikshow is nieuw voor het park. Vijf professionele duikers zullen niet in een bassin, maar rechtstreeks in onze prachtige vijver duiken. Dat is best wel bijzonder. Het verhaal is nieuw en het decor wordt op maat gemaakt. We zijn héél erg benieuwd – hopelijk jullie ook!”

Klaar voor het volgende avontuur? De ‘Let’s Party’-show keert deze zomer terug!

Van zaterdag 13 juli tot en met zondag 18 augustus kunnen onze bezoekers opnieuw genieten van dit muzikaal spektakel. Wil je je favoriete Nickelodeon-vrienden opnieuw aan het werk zien? Dan kan dat tijdens de ‘Let’s Party’-show! Zing en dans mee en ga na afloop samen met hen op de foto.

En dan… is het weer tijd voor Halloween

Halloween in Bobbejaanland is ondertussen uitgegroeid tot een niet-te-missen evenement. Vanaf zaterdag 12 oktober laat het park zich opnieuw van haar meest duistere kant zien. Dan nemen meer dan 150 onheilspellende figuren het park over. Ontdek spectaculaire spookhuizen, huiveringwekkende halloweenzones en geniet van straffe decors en buitengewoon entertainment. Op eigen risico!

Fotocredit: Bobbejaanland