Een fantastische en magische trip…

De crew van Themeparksnews beleefde deze trip van 20 tem 23 juli 2018 in themapark de Efteling te Kaatsheuvel – Nederland, met overnachting in Bosrijk – Poorthuys.

De keuzemogelijkheid om magisch te overnachten is heel uitgebreid: het Efteling hotel met vele themasuites en confortabele kamers, het vakantiepark Bosrijk dat opgesplitst is in Poorthuys & Landhuys met een uitgebreide keuze in appartementen en vakantiehuisjes ( afhankelijk van het aantal personen die met je meereizen).
Sinds vorig jaar is de Efteling nog een extra natuurgebied en vakantiepark rijker, het Loonsche Land – met tal van hotelkamers en vakantiewoningen.
Alle accomodaties zijn op wandelafstand van het themapark de Efteling.

Dit jaar kozen we voor een appartement in het vakantiepark Bosrijk – Poorthuys…  een gezellig appartement gelegen aan de voorzijde van de ingang van Bosrijk, net boven de open poorten, waar je een prachtig uitzicht hebt van het natuurgebied, de receptie, het Klein Waerenhuys, het zwembadgedeelte Badhuys, een deel van de parking van Bosrijk,…

Van ‘s morgens vroeg konden we al gebruik maken van alle faciliteiten die inbegrepen zijn in dit fijne verblijf, want pas vanaf 15u mag je je slaapaccomodatie betreden.  Natuurlijk wouden wij al van vroeg in de morgen van ons verblijf genieten en parkeerden we ons op de nabijgelegen voorziene zone van Bosrijk en begaven we ons tevoet op wandelafstand – ongeveer 5 minuten stappen – van het themapark de Efteling.

Bij het betreden van de park, langs een aparte ingang voor de verblijfsgasten, beloofde het al een warme en drukke dag te worden met heel veel bezoekers.  Het mooie en
warme weer was alvast een geslaagd gegeven bij de aanvang van onze vierdaagse trip.

We genoten van de eerste uurtjes van het park, dat voor ons nog weinig geheimen kent.
En toch, zijn er elke keer dat we een bezoek brengen, zeg maar enkele keren per jaar, een aantal verrassende wijzigingen en aangebrachte nieuwigheden die ons steeds verbazen…  in de positieve zin wel te verstaan.

Nieuw dit jaar is onderandere de volledig heropgebouwde attractie de Python, de stalen achtbaan met dubbele looping en kurkentrekker.  Het oude exemplaar dat dateert van 1981 ( 37 jaar oud) werd volledig gesloopt en heropgebouwd in dezelfde vorm en concept, in maar liefst enkele maanden tijd.  De lifthil en het station zijn overeind gebleven, evenals de wagentjes die al eerder vervangen werden.  De heropening van het nieuwe exemplaar vond plaatst op zaterdag 31 maart dit jaar.

Goed om weten is dat een Belgisch bedrijf de onderdelen van de nieuwe Python geproduceerd heeft, de achtbaan een lengte van 750 meter heeft, 29 meter hoog is en
een snleheid heeft van 85km/uur.
Uiteraard wouden we deze ( vernieuwde) achtbaan uittesten… en, wat dacht je: de ritbeleving is uiterst zacht en soepel en het uitzicht is prachtig, als nieuw en blinkend!
Je hebt drie manieren om de Python te berzoeken: de Boarding Pass, de single rider wachtrij en de reguliere wachtrij.  De eerste twee manieren zijn volledig nieuw en geven de mogelijkheid om op een snelle en efficiënte wijze deze attractie aan te durven.

Van zodra de wachttijd langer is dan 15 minuten, wordt er gebruik gemaakt van de Boarding Pass.  Via de Efteling-app of via een automaat bij de attractie kies je een tijdslot en ontvang je direct je Boarding Pass.  Op je Boarding Pass staat aangegeven wanneer je de attractie kan betreden en hoef je niet langer dan voorzien te wachten, dus maximaal 15 minuten.

Rond 15u30 was het even tijd om uit te blazen en vertrokken we richting Bosrijk, waar we onze koffers konden uitladen en ons begeven naar het appartement in het prachtige natuurgebied Bosrijk – Poorthuys.
Onze accommodatie bevond zich nabij de ingang van het Poorthuys, net boven de open poorten.  Inchecken was niet nodig, want we ontvingen onze sleutelkaart reeds per post, enkele weken voor we aankwamen.

Tussen het uitladen en even op adem komen in ons appartementje konden we al een hapje en drankje nuttigen dat fris in de koelkast was bewaard.  Een extra pakket met allehande drank- en eetwaren hadden we besteld bij onze boeking en stond reeds klaar in onze accomodatie bij aankomst, echt praktisch en fris met dit warme weer.

Na enige tijd genoten te hebben van onze eerste uurtjes in ons fantastisch appartement nabij het prachtige natuurgebied Bosrijk, was het tijd om ons terug naar het park te begeven.

Het park is vrij uitgestrekt ( 72 ha) en biedt vele wandelwegen tussen groene bomen en bossen, waardoor het aangenaam vertoeven is en afwisselend kunt genieten van de vele attracties, van rustige tot hele snelle voor de allerkleinsten, kinderen en volwassenen.

Omdat het attractiepark zo groot is, is het onderverdeeld in vijf verschillende gebieden:

Fantasierijk – themagebied bij de hoofdentree en centraal in de Efteling gelegen.
Hier vind je attracties zoals Symbolica en Aquanura.

Marerijk – ligt in het westen van het park en is het meest sprookjesachtige themagebied vol klassieke sprookjes. Dit gebied is dan ook vooral gericht op de kleinere kinderen.
Maar evenals attracties, waaronder Droomvlucht, Villa Volta, Anton Piekplein met draai- en zweefmolens,… en, niet te vergeten, de fantastische ruiter- en paardenshow Raveleijn.

Anderrijk – ligt in het zuiden van het park en is onderverdeeld in kleinere gebieden.
Hier vind je onderandere Fata Morgana, Panda Droom, Spookslot, Bobbaan ( die momenteel gesloten is voor grote onderhoudsbeurt), Pirana,…

Reizenrijk – ligt in het noorden van het park en heeft vele vergelijkenissen met Anderrijk, maar met de grote vijver in het midden en attracties zoals Pagode, Gondoletta, Carnaval Festival, Vogelrok, Monsieur Cannibal,…

Ruigrijk – ligt in het oosten van het park en biedt, zoals de naam al laat vermoeden,  enkele spectaculaire attracties: de stalen achtbaan Python, de houten tweelingachtbaan Joris en de Draak, De Vliegende Hollander ( darkride en waterachtbaan), Baron 1898 ( dive coaster voor de echte durvers),…

Bij de bewandelen van het ene na andere themagebied kan je rustig genieten van de vele terrasjes, horecapunten en souvernirwinkeltjes.
Je kan er ondere andere genieten van een lekkere pannenkoek, poffertjes, suikerspin, oliebollen, ijsjes, diverse snacks en noem naar op.
Als je een souvenir of aandenken wil aankopen, kan je deze gratis laten afleveren aan de receptie van Bosrijk of het hotel.  Een extra service voor de verblijfsgasten.

Wil je liever genieten van een lekkere lunch of diner, dan kan je terecht in allerhande resaurants waar je kan genieten van onder andere de Italiaanse, Aziatische, Mexicaanse of oud-nederlandse keuken.
Daarnaast kan je nog heerlijk genieten van een lekkere lunch of diner in een van de restaurants in Bosrijk – Poorthuys of het Efteling Hotel.  Wel best even reserveren, dan ben je zeker van een tafeltje voor jou en je medereizigers.

U kunt begrijpen dat je enkele dagen nodig hebt om dit geweldig omvangrijk attractiepark met zijn prachtige groene omgeving te kunnen bewonderen.

Een handig weetje voor een bezoek van de Efteling tijdens de zomermaanden – juli en augustus: alle vrijdagen en zaterdagen is het park open van 10 u tot 23u tijdens
het Negen Pleinen Festijn, andere dagen is het park open van 10u tot 20u.

Het Negen Pleinen Festijn is, zoals je het al kunt vermoeden, animatie voor groot en klein, jong en oud op negen verschillende pleinen verspreid over het ganse park…  met veel licht, muziek, dans, diverse eet- en drankgelegenheden,…  vermaak voor iedereen.

De vier fantastische dagen vol plezier en vermaak zijn intussen voorbijgevlogen, en moeten we jammer genoeg ons appartementje verlaten op maandag 23 juli voor 11u
in de ochtend.  Dus, koffers inladen en het appartementje netjes achterlaten – je bed hoef je niet op te maken, bad- en handdoeken laat je maar langzaam opdrogen, maar alle borden, tassen, glazen en gebruikt bestek moet je wel proper afwassen en achterlaten.

Maar, als je je accomodatie netjes hebt achtergelaten hoef je nog niet onmiddellijk naar huis.  Je kan nog een ganse dag gebruik maken van alle accomodatie en het attractiepark zelf.  Na een hele warme zomermaandag rond 18u30 hadden we besloten om ‘s avonds terug huiswaarts te keren.
Hiermee kwam er een einde aan een mooie vierdaagse trip naar de Efteling.  Moe maar voldaan kwamen we thuis, en konden we terugblikken op een fantastisch, sprookjesachtig en betoverend verhaal!

Verslag: Crew Themeparksnews  –  Dany