‘Eatrenalin’ valt meermaals in de prijzen

Afgelopen week viel “Eatrenalin” maar liefst twee keer in de prijzen. In de USA werd tijdens de grote IAAPA-attractieparkenbeurs bekend gemaakt dat de internationale organisatie voor ontwerpers van attracties en belevingen, de Themed Entertainment Association, dit bijzondere restaurant de “Thea Design and Innovations Award” heeft toegekend.

Enkele dagen eerder werd de bedenker van “Eatrenalin”, Thomas Mack,  geëerd als ‘Pionier van het Jaar’. De redactie van het gastronomische magazine Schlemmer Atlas omschrijft het geesteskind van de Europa-Park’s managing partner als “een van de meest opwindende horeca-belevingen ter wereld”. De in Maastricht geboren chef-kok Ties van Oosten is er verantwoordelijk voor de perfecte smaakbeleving.

Thomas Mack (links) en Oliver Altherr (rechts)

In Rust (Duitsland) opende een jaar geleden het unieke gastronomische concept “Eatrenalin”. Deze diner-experience dompelt je onder in verschillende werelden – niet alleen door geuren en smaken, maar ook visueel, akoestisch en middels tastzin en bewegingen. Het “restaurant van de toekomst” is een vuurwerk voor de zintuigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een indrukwekkend samenspel van multimedia-content, gastronomische hoogstandjes en een gepatenteerde nieuwe ontwikkeling, de ‘floating chair’ van MACK Rides. Hiermee zweef je door de verschillende ruimtes van het restaurant.

Zien, horen, ruiken, proeven, voelen – alle zintuigen komen tijdens het achtgangen menu aan bod in de verschillende werelden. Het begint met een spannend aperitief dat je in de stemming brengt voor de “Eatrenalin”-beleving. De reis door ruimte en tijd begint in de Lounge met een glas champagne en kleine lekkernijen ter verwelkoming. Een verfrissend ritueel reinigt de zintuigen in Waterfall en gasten nemen afstand van het dagelijks leven. Discovery – iedereen neemt plaats in de zwevende stoelen en de zintuiglijke reis begint. Dan “zweef” je naar de ruimte Ocean – en dus naar de diepten van de zee. Daarna volgt een smaakexplosie in Taste. De gasten proeven de smaken: zoet, zuur, bitter en zilt. De ruimte verandert en past zich aan de verschillende smaken aan. Maar ook de vijfde dimensie van smaak wordt niet vergeten: Umami. Hier is een aparte ruimte aan gewijd. Daarna stijgen de bezoekers letterlijk op in Spaceship. Na de raketlancering zweef je door het heelal. Reizigers ervaren de oneindigheid van de ruimte en gewichtloosheid na aankomst op de maan in Universe. Hier wordt een tweede hoofdgerecht geserveerd. Hoe het dessert daar smaakt? Zeer fantasierijk! De genotsbeleving wordt in Incarnation perfect afgerond. Na ongeveer twee uur brengt de lift je terug naar de werkelijkheid en naar de bar. Daar eindigen de 200 gasten die op één avond in “Eatrenalin” hun reis maken door ruimte, tijd, fictie en smaak.

De initiatiefnemers achter deze unieke gastronomische beleving zijn de managing partner van Europa-Park Thomas Mack en gastronomie-expert Oliver Altherr, CEO van Marché International. De visie en het doel zijn de gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten emotioneel te raken. Het restaurant ligt buiten het attractiepark, binnen het Europa-Park Resort, naast het viersterren superior themahotel “Krønasår” en Waterwereld Rulantica.

“Eatrenalin” viel al eerder in de prijzen. Bij de “Park World Excellence Award” van het Britse vakblad Park World werd in september de titel “Best Innovation” in de wacht gesleept.  Afgelopen juli ontving de restaurantwereldprimeur de “Tophotel Newcomer Award”. De jury was van mening dat het een van de meest opmerkelijke nieuwe openingen van het afgelopen jaar was en kende de “Speciale prijs voor belevingsgastronomie” toe.