Duurzaam overnachten in de hotels van Europa-Park  

In de zes Europa-Park-themahotels kun je onbezorgd overnachten. Ook qua duurzaamheid hoef je niet wakker te liggen. De uitstekende milieu-aanpak van de hotels van Duitslands grootste attractiepark scoorde hoge ogen in de laatste “DEHOGA milieucheck”, de Duitse branche-organisatie voor hotels en gastronomie. De zes viersterren (superior) hotels, samen het grootste hotel resort van Duitsland, kregen allemaal het predicaat goud.

Het Europa-Park Resort bestaat uit een attractie- en een waterpark, 6 themahotels en een camping, en heeft al sinds de oprichting in 1975 ‘duurzaam en milieubewust handelen’ als leidraad. Bescherming van het milieu en verantwoordelijk gebruik van hulpbronnen horen tot de basisprincipes van de familie-onderneming en sluiten naadloos aan op de DEHOGA-normen. Ditmaal is de milieu-aanpak voor alle Europa-Park-hotels beloond met goud. Michaela Doll-Lämmer, directeur van de Europa-Park-hotels: “We zijn erg blij dat we dit jaar deze gouden onderscheiding voor al onze hotels mogen ontvangen. Het is zowel een bevestiging als een stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.”

Fotocredit; Europapark – Het zesde en nieuwste themahotel.

De zes Europa-Park-hotels met meer dan 5.300 bedden bieden gasten onder andere de mogelijkheid om gedurende het verblijf af te zien van een wisseling van beddengoed. In de badkamers zijn kranen geplaatst die het waterverbruik zonder comfortverlies aanzienlijk terugbrengen. De hotelrestaurants kopen producten zoveel mogelijk regionaal en seizoensgericht in. Honing komt uit de eigen bijenkasten die in het kader van ecologische maatregelen bij het nieuwe waterpark Rulantica zijn geplaatst.

Fotocredit; Europa-Park

Deelname aan de milieucheck is vrijwillig. De certificering is gebaseerd op de scores op verschillende indicatoren op het vlak van energie, water, afval en voedsel. Voor elk van deze vier categorieën zijn drempelwaarden en eisen vastgesteld voor het predicaat brons, zilver en goud. De “DEHOGA milieucheck” maakt een eerlijke en transparante vergelijking van de deelnemende bedrijven mogelijk