Duinrell opent nieuw Amsterdams themagebied

Op 12 juli heeft Duinrell met trots het nieuwe themagebied “Amsterdam” geopend. Dit gebeurde met een speciale openingsshow gepresenteerd door Duinrell TikTok-ster Ed in aanwezigheid van Duinrell gasten, medewerkers en verschillende influencers.


Na een spetterende show verrichte Duinrell directeur Philip van Zuylen van Nijevelt samen met Duinrell mascottes Rick de Kikker en Lelie de openingshandeling van het nieuwe Amsterdams Themagebied, met twee nieuwe attracties: De Oude Lijnbaan en de Arcade.

De Oude Lijnbaan & de Arcade

In De Oude Lijnbaan kunnen bestuurders met 6 km/u een rondje rijden in een gethematiseerde oude bus of oude truck. Per voertuig is er plaats voor vier personen en kinderen kunnen voorin zelf sturen. “De Oude Lijnbaan is een echte aanwinst voor ons park en we kunnen niet wachten om deze te openen voor onze gasten.”, aldus Philip van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell. “Wij zijn ervan overtuigd dat bezoekers van alle leeftijden zullen genieten van de nostalgie die deze attractie met zich meebrengt.”. 
Met de komst van de Arcade biedt Duinrell nog meer indoor speelplezier voor de hele familie. Er staan meer dan 50 speelautomaten, waardoor ook ouders weer kind worden. De gevel van de Arcade bestaat geheel uit typisch Amsterdamse gevels. In het nieuwe themagebied is ook plaats voor de vernieuwde Botsboten en Trampolines.

Duurzaamheid

Duinrell heeft ook veel geïnvesteerd in duurzaamheid. De nieuwe Arcade is elektrisch verwarmd door middel van een warmtepomp en het volledige dak is voorzien van zonnepanelen. In de thematisering is gebruikgemaakt van veel hergebruikte bouwmaterialen.