Planckendael overspoeld met Dragons & Unicorns

Het was een natte, herfstige dag wanneer we de vraag kregen om langs te gaan bij Planckendael, waar kennelijk al enkele dagen iets vreemds aan de hand was – er zouden draken en eenhoorns gespot zijn in het dierenpark.

Zoiets kunnen we bij Themeparksnews natuurlijk niet geloven op woord alleen en dus stuurden we een team naar Planckendael om op onderzoek te gaan.

Als ervaren drakenjager (of met andere woorden, iemand die teveel tijd in Guild Wars 2 en Skyrim gestoken heeft) werd ik uitverkozen om te gaan kijken wat er op ons te wachten stond in Planckendael. Volledig bepantserd en bewapend kwamen we aan in Planckendael, om snel door te hebben dat er ons toch een andere soort draak op ons te wachten stond dan in bovengenoemde games…

Gelukkig vonden we een ander soort draak in Planckendael dan dit exemplaar uit Guild Wars 2 – copyright ArenaNet

Reeds op de parking werden we begroet door wat paddenstoelen die ons pad verlichtten naar de ingang, waar we aan een prachtige poort verwelkomd werden door heel vriendelijke draken – die heel vaak de hoogte verkozen – en eenhoorns. Zowel voor de stoere jongens als de moedige meisjes – en de huiverende ouders – is er dus meer dan genoeg te zien in Planckendael, waar letterlijk honderden lichtsculpturen op je wachten.

Prachtige lichttunnels, bewegende draken, draken-eieren die uitbreken of een eenhoorn die de muur volledig inpalmt, je ziet het allemaal op China Lights.

Een favoriet stukje benoemen wordt heel moeilijk, maar de vlindertunnel op het einde is zeker de moeite waard. Je komt ogen tekort en reken vlot op een anderhalf uur van begin tot einde om alles te zien.

En, neem het van mij aan, je kan gerust je wapens en bepantsering thuis laten, op een iets meer grumpy draak na waren ze allen zeer vriendelijk.

Dragons & Unicorns loopt nog tot 7 januari in Planckendael, dus grijp je kans om oog in oog met een mystiek wezen te staan.