Dinosaurussen gebouwd van LEGO®-stenen gingen op de vlucht

Het is een vogel, het is een vliegtuig… het is een dinosaurus! Vier LEGO®-dinosaurussen, waaronder een Dilophosaurus en een Stegosaurus, vlogen letterlijk over LEGOLAND® California Resort toen ze naar het nieuwe land van het familiethemapark, Dino Valley, werden gehesen, dat dit voorjaar zou worden geopend.

Het nieuwe land zal de thuisbasis zijn van 35 prehistorische LEGO-modellen, gemaakt uit meer dan 1,8 miljoen LEGO-stenen. Vanwege de grootte en het gewicht van de modellen was er een kraan nodig om ze naar hun nieuwe huis te tillen. Een felpaarse Dilophosaurus met een gewicht van 164 pond was de eerste die door de lucht vloog, gevolgd door een geel Dilophosaurus LEGO-model dat een team van vijf Master Model Builders 450 uur kostte om te ontwerpen en te bouwen. Naast de modellen die met een kraan zijn gehesen, vullen Master Model Builders het prehistorische land met LEGO Pterodactyls, Raptors, Parasaurolophus en Brachiosaurus. Het grootste LEGO-model van het land, een 3 meter hoge LEGO T-Rex, heeft ook zijn thuis gevonden in de interactieve attractie van het nieuwe land, Explorer River Quest.

Dinosaurussen mogen dan uitgestorven zijn, Dino Valley zal LEGO op epische schaal tot leven brengen in dinosaurusvorm. Het nieuwe land bij de ingang van het park zal beschikken over drie brullende attracties, een interactief bouw- en speelgebied en heel veel prehistorisch plezier.

Video/Fotocredit: Legoland California