DinoAdventures vliegend van start

De meeslepende DinoAdventures in DierenPark Amersfoort zijn succesvol van start gegaan. “Zelfs op Koningsdag blijkt het Dinobos een populaire bestemming”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Deze vliegende start belooft veel goeds voor de komende weken.” Voor het eerst vindt het dino-evenement in de meivakantie plaats. Mede dankzij het succes van eerdere edities weten de dinofans het dierenpark ook dit jaar weer te vinden. De komende twee weken beleven kinderen samen met de Dinorangers een spannend avontuur tussen de levensechte, bewegende dinosaurussen.

“Metershoge, bewegende dinosaurussen die tot leven komen behoren tot het spectaculaire decor”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Dit voorjaar worden bezoekers in het Dinobos uitgenodigd om een avontuurlijke expeditie te beleven, waarbij zij Dinorangers helpen om een dinojong te redden uit de handen van een gemene, gevaarlijke professor.” Survivallend komen de dinofans aan bij de dinobroedplaats, waar de avonturiers zelfs de dino-eieren kunnen bewonderen. “Sommige zijn al uitgekomen”, verklapt Hylke. Maar dan blijkt dat één van de dinojongen spoorloos is verdwenen. Het vermiste dinojong is ontvoerd door een kwaadaardige, gestoorde professor. In zijn lab, diep verscholen in het Dinobos, heeft hij een kweekmachine staan waarmee hij dino-eieren laat uitkomen en dinosaurussen nog veel gevaarlijker en groter maakt. Aan de bezoekers de belangrijke taak om het dinojong op te sporen en de gevaarlijke professor te ontmaskeren.

De DinoAdventures zijn al jarenlang een begrip en een populair evenement in het dierenpark. Wegens succes vindt het dino-evenement voor het eerst in het voorjaar plaats. Hylke: “In de voorjaarszon is het nog lekkerder om de wildste avonturen te beleven tussen de hoge bomen.” Op elk moment van de dag kunnen kinderen via de reusachtige poort het Dinobos binnenstappen. Hun avontuur gaat direct van start. “Hopelijk weten de avontuurlijke dinofans ons de komende twee weken in grote getallen te vinden”, sluit Hylke af. Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen in de meivakantie, tot en met 12 mei, gratis deelnemen aan de DinoAdventures.

Bron/foto/videocredit: Dierenpark Amersfoort