Dierenpark wekt jaarverbruik complete woonwijk op

Donderdag 9 november 2023 om 13.30 uur leggen medewerkers van de technische dienst van Koninklijke Burgers’ Zoo de laatste hand aan de installatie van in totaal 2240 zonnepanelen op het dak van het Safari Meeting Centre. Het Arnhemse dierenpark wekt met dit zonnepark 700.000 kilowattuur aan elektriciteit op: vergelijkbaar met het jaarverbruik van 280 vierpersoonshuishoudens. 

De laatste hand met een spectaculair uitzicht

Donderdag 9 november 2023 om 13.30 uur leggen medewerkers van de technische dienst de laatste hand aan de installatie van de nieuwe zonnepanelen, waarna ze operatief zijn. Vanwege de bijzondere locatie op het dak van het Safari Meeting Centre midden in het Arnhemse dierenpark hebben de installateurs tijdens hun werkzaamheden een spectaculair uitzicht over de giraffen, zebra’s en antilopen beneden op de Oost-Afrikaanse savanne. 

Videocredit: Burger’ Zoo
Een project in twee fases

Tijdens de bouw van de Mangrove in 2017 zijn door het bedrijf SolarArt 740 zonnepanelen geplaatst op het dak van het Safari Meeting Centre van Burgers’ Zoo. In oktober 2023 is dit aantal uitgebreid met 1500 extra panelen, waarmee het totaal aantal zonnepanelen op 2240 stuks komt. Hiermee wekt het Arnhemse dierenpark voortaan jaarlijks 700.000 kilowattuur aan elektriciteit op. 

Enkel groene stroom

Sinds 2004 mag Burgers’ Zoo de gouden gradatie van de Green Key voeren, een internationaal erkend kenmerk voor duurzaam ondernemen. Het dierenpark gaat onder meer op een verantwoorde en milieuvriendelijke wijze om met energie, water, inkoop, voedsel, vervoer en afval en steunt natuurbehoudsprojecten verspreid over de hele wereld. In deze filosofie kiest Burgers’ Zoo er dan ook voor om naast het zelf opwekken van elektriciteit voor het restant van de benodigde energie uitsluitend groene stroom in te kopen.