DierenPark Amersfoort vraagt hulp aan alle kinderen

Op zaterdag 8 juli vindt de Grote Waterschoonmaak plaats. In samenwerking met Gemeente Amersfoort steekt DierenPark Amersfoort de handen uit de mouwen. Het dierenpark roept kinderen én volwassenen op samen het achtergelaten afval uit rivier de Eem te hengelen. “Samen scheppen wij het water schoon”, roept educator Carlijn Speksnijder op. “Met deze actie zorgen wij voor een schone rivier en een gezond leefgebied voor planten en dieren.”

In de zomermaanden is rivier de Eem een populaire ontspanningsplek voor families en vriendengroepen om te genieten van zomerse temperaturen. Helaas belandt er afval in het water dat schade toebrengt aan de natuur. “Door middel van deze opruimactie besteden wij aandacht aan een landelijk en zelfs wereldwijd probleem”, vertelt Carlijn. “De plastic soup begint ook in Amersfoort”, vult Eefke Meijer, projectleider Zwerfafval, Gemeente Amersfoort aan: “Het is belangrijk om zwerfafval uit het water en van de oevers te halen, zodat het niet uiteenvalt in microplastics en opgegeten wordt door vissen en vogels. Ook voor de mens zijn de plastic deeltjes schadelijk. Daarom ondersteunen wij deze actie graag.” Carlijn: “Het is belangrijk om met z’n allen zorg te dragen voor behoud van de natuur. Schep en hengel daarom met ons mee en geef het goede voorbeeld.”

Deze zomervakantie (8 juli t/m 3 september) beleven bezoekers van DierenPark Amersfoort een heerlijk en koel dagje uit tussen de dieren. In de langste schoolvakantie van het jaar staat het thema ‘water’ centraal. Spring onder de dierfonteinen, doe mee met de watertocht en kom pootjebaden in de Bosbeek. “Deze zomer beleef je een heleboel waterpret en komen kinderen er spelenderwijs achter waarom water belangrijk is voor planten, dieren en de mens”, legt Carlijn uit. De Grote Waterschoonmaak is een aanvulling op het zomerevenement Waterpret! en draagt bij aan bewustwording van milieuvervuiling. De grote opruimactie start zaterdag 8 juli om 12.00 uur. “Doe kleding aan die een beetje vies mag worden”, tipt Carlijn tot slot. Aanmelden voor de Grote Waterschoonmaak kan gratis via de website van DierenPark Amersfoort.