DierenPark Amersfoort tovert Pinksterweekend voor het eerst om tot Pinguïnweekend

Dit Pinksterweekend zet het Wildlife Fund samen met DierenPark Amersfoort de bedreigde zwartvoetpinguïn in het zonnetje. Vier dagen lang krijgen bezoekers tijdens de eerste editie van het Pinguïnweekend de unieke kans om alles te weten te komen over de bescherming van de Zuid-Afrikaanse pinguïnsoort. “Kinderen mogen zelfs een wens insturen voor de zeevogel, waarmee zij kans maken om pinguïnverzorger te worden”, vertelt Carlijn Speksnijder, educator van DierenPark Amersfoort.

Tijdens het Pinguïnweekend komen bezoekers een heleboel te weten over de zeevogel. “We organiseren meet en greets met de pinguïnverzorger en ook staat de pinguïnkraam klaar”, vertelt Carlijn. In deze kraam kunnen bezoekers veren, eieren en een kuiken van dichtbij bewonderen en zijn er kleurplaten en sleutelhangers verkrijgbaar. Ook de Pinguïnquiz staat op het programma.

DierenPark Amersfoort wil kinderen activeren om zich op speelse wijze in te zetten voor de natuur, dichtbij en ver weg. Carlijn: “Elk klein beetje maakt een verschil.” De bedreiging van de zwartvoetpinguïn wordt mede veroorzaakt door olierampen, de komst van nieuwe havens en overbevissing in Zuid-Afrika. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt projecten wereldwijd, ook het zeevogelproject van SANCCOB. Deze organisatie beschermt de zwartvoetpinguïn en andere zeevogels in Zuid-Afrika. “Tijdens het Pinguïnweekend ontdekken kinderen hoe zij op een speelse wijze kunnen bijdragen aan natuur- en soortbehoud”, vertelt Carlijn. Bezoekers kunnen het Pinguïnweekend bezoeken van 17 tot en met 20 mei. Het insturen van de wens voor de pinguïn kan tot en met 13 mei via de verschillende kanalen van DierenPark Amersfoort.

Bron/fotocredit: Dierenpark Amersfoort